Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Neoloupané brambory důkladně omyjeme, osušíme, vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme doměkka 40 až 45 minut, až brambory získají křupavou kůrku. Než brambory vychladnou, orestujeme kostičky slaniny na rozpálené pánvi s trochou rostlinného oleje s najemno nasekaným česnekem a bílou částí lahůdkové cibulky. Vychladlé brambory podélně rozpůlíme a lžící vydlabeme vnitřek tak, aby z půlek vznikly misky. Vnitřek brambor smícháme s orestovanou směsí, přidáme nasekanou zelenou část lahůdkové cibulky, zakysanou smetanu, najemno nasekanou listovou petržel a polovinu nastrouhaného čedaru, lehce osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Bramborové misky naplníme hotovou směsí, posypeme druhou polovinou nastrouhaného čedaru a poklademe na plech, který umístíme do horní části předehřáté trouby. Necháme zprudka zapéct pod grilem při nejvyšší možné teplotě dozlatova (při 280 °C asi 5 minut).
Plátky masa osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem z obou stran. Opečeme zprudka v rozpálené grilovací pánvi rovněž z obou stran dozlatova.
Brokolici rozdělíme na růžičky a vaříme v osolené vroucí vodě 3 až 4 minuty (podle velikosti růžiček), scedíme přes sítko a ještě za tepla pokapeme olivovým olejem.
Na talíř naservírujeme zapečené brambory, plátek vepřové pečeně a růžičky vařené brokolice.