Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme v hrnci na troše olivového oleje. Po chvíli přidáme na kostičky nakrájený celer, který jsme předtím očistili a omyli, osolíme, opepříme a podlijeme vínem. Po odpaření alkoholu z vína přilijeme teplý zeleninový vývar a dusíme pod pokličkou 15–20 minut doměkka. Podle potřeby můžeme během vaření přilít trochu vývaru. Uvařený celer rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka. Na závěr přilijeme smetanu a necháme přejít varem.
Omytou a osušenou vepřovou kýtu nakrájíme na 4 silnější plátky, překryjeme potravinovou fólií a naklepeme. Opepříme, osolíme a každý plátek masa naplníme plátkem schwarzwaldské šunky, lžící gorgonzoly a několika lístky čerstvého špenátu. Naplněné plátky masa přeložíme na poloviny a okraje uzavřeme špejlemi a opečeme v rozpálené pánvi na olivovém oleji dozlatova (z každé strany asi 3 minuty). Maso přendáme do zapékací mísy a přelijeme výpekem. Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 10 minut.
Omyté a osušené špenátové lístky ochutíme olivovým olejem, citronovou šťávou, solí, pepřem a zlehka promícháme.
Na talíř servírujeme celerové pyré, plněnou vepřovou kýtu a salát z čerstvého špenátu. Pokrm pokapeme olivovým olejem.