Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
V rozehřáté pánvi s olejem ze sušených rajčat opečeme najemno nakrájené cibuli a česnek, necháme krátce zpěnit, přidáme žampiony nakrájené na kostičky, osolíme, opepříme a restujeme tak dlouho, až se vyrestuje veškerá tekutina. Těsně před dokončením vmícháme nasekanou listovou petržel.
Plátky vepřové kýty rozřízneme tzv. na motýlka tak, abychom získali co největší plochu, překryjeme fólii a naklepeme. Osolíme, opepříme, maso potřeme připravenou houbovou nádivkou, zarolujeme a svážeme provázkem. Jednotlivé rolády opečeme v rozehřáté pánvi s řepkovým olejem ze všech stran. Poté ještě pečeme 8 – 10 minut pod pokličkou na mírný plamen, aby se dobře propekly, ale nevysušily. Poté plamen stáhneme a maso necháme pod pokličkou odpočinout. Po upečení odstraníme provázek.
V rozehřáté pánvi s olejem ze sušených rajčat orestujeme cuketu a žampiony nakrájené na větší kusy, osolíme, opepříme a přidáme pórek nakrájený na kolečka a sušená rajčata nakrájená na menší kousky. Krátce orestujeme a přidáme nasekanou listovou petržel.
Brambory uvaříme doměkka a propasírujeme. V hrnci přivedeme k varu mléko a smetanu, přidáme ještě teplé propasírované brambory, zamícháme, přilijeme olivový olej a osolíme.
Vepřové rolády nakrájíme na plátky a podáváme se zeleninou a bramborovou kaší. Celý pokrm zakápneme výpekem.