Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Neoloupané brambory důkladně omyjeme a nakrájíme na měsíčky, vložíme do zapékací mísy, osolíme, zakápneme olivovým olejem a dáme péct do trouby předehřáté na 180 °C na 30 – 35 minut.
Plátky krkovice naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme kmínem a opečeme v pánvi s rozehřátým olejem z obou stran. Poté necháme pod pokličkou dojít.
Na kousky nakrájený toastový chléb a pokrájenou petržel rozmixujeme v mixéru a připravíme bylinkovou strouhanku.
Opečené maso přendáme do zapékací mísy, potřeme hrubozrnnou hořčicí a posypeme bylinkovou strouhankou. Vložíme do trouby předehřáté na 230 °C a pečeme pouze na horní gril dozlatova.
Ve wok pánvi s rozehřátým olivovým olejem orestujeme na nudličky nakrájenou cibuli, přidáme oloupané a na plátky nakrájené jablko. Přidáme kmín, osolíme, přilijeme červený vinný ocet a jablečnou šťávou a krátce provaříme. Přidáme červené zelí nakrájené na tenké nudličky, krátce orestujeme, přiklopíme pokličkou, vypneme a necháme propojit všechny chutě.
Zapečenou krkovici podáváme s pečeným bramborem a teplým salátem z červeného zelí s jablky.