Marcel Ihnačák
Doba přípravy1 hod.

Vepřová kotleta se smetanovou omáčkou a pečenými brambory

Vepřová kotleta patří k jednomu z nejlibovějších mas, a proto je v mnoha receptech tolik oblíbená. Zkuste si ji příště připravit podle výborného receptu šéfkuchaře Marcela Ihnačáka. Začnete s přílohou – bramborami pečenými v troubě s červenou paprikou a česnekem. A zatímco se budou péct, budete mít tak akorát času na přípravu kotlet. Marcel Ihnačák vám prozradí, jak je správně nakořenit i opéct v pánvi, aby se maso hezky zatáhlo, ale nepřišlo o svou šťavnatost. Na závěr už stačí jen namíchat jednoduchou omáčku s cibulí, česnekem, bílým vínem a smetanou pro zjemnění.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
2

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 400 g brambory
  • olivový olej Primadonna
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 1 × lžíce sladká mletá paprika Kania
  • 6 × stroužek česnek
  • 2 × hrst rozmarýn
  • 2 × vepřová kotleta Řezníkova čerstvá porce
  • 1 × cibule
  • 1 × lžíce máslo Pilos
  • 100 ml bílé suché víno Soave
  • 250 ml čerstvá smetana (33 % tuku) Pilos
  • 0,5 × citron (šťáva)
  • 1 × hrst čerstvá listová petržel

POSTUP

Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Polijeme olejem, přidáme sůl, pepř, mletou papriku, 3 stroužky česneku nakrájeného na plátky, hrst nasekaného rozmarýnu a všechno spolu promícháme. Přendáme na plech vystlaný papírem na pečení a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 40 minut.

Když se brambory pečou, v pánvi na oleji opečeme osolené a opepřené kotlety z obou stran. Hotové vepřové vyndáme z pánve na talíř a přikryjeme alobalem.

Do pánve, ve které jsme opékali maso přidáme nasekanou cibuli a 3 stroužky česneku. Orestujeme dozlatova. Přidáme máslo, hrst rozmarýnu, podlijeme vínem a chvíli povaříme. Přilijeme smetanu, citronovou šťávu a všechno spolu promícháme. Podle potřeby dochutíme solí a pepřem. 

Opečené brambory servírujeme s kotletou a přelijeme smetanovou omáčkou. Na závěr ozdobíme natrhanou listovou petrželí.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.