Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Do rozehřátého hrnce s olejem nasypeme rýži, osolíme a krátce restujeme. Potom ji zalijeme vroucí vodou (1 cm nad rýži), přikryjeme pokličkou a vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C přibližně na 10 ‒ 15 minut.
V rozehřáté pánvi s olejem opečeme na proužky nakrájenou slaninu. Po chvíli přidáme očištěná játra nakrájená na proužky. Ochutíme pepřem a bobkovými listy. Přidáme nasekaný česnek, bílé části lahůdkové cibulky nakrájené na plátky a spolu restujeme za občasného míchání do zlatova.
Potom přihodíme máslo a necháme rozehřát. Následně podlijeme vínem a krátce povaříme, aby se z něj odpařil alkohol.
Tip: Podle potřeby můžeme podlít i vodou.
Těsně před dokončením zlehka osolíme, stáhneme z plamene, dochutíme nasekanými lístky majoránky a sušenými rajčaty.
Tip: Játra solíme až před dokončením, aby neztvrdla.
Restovaná vepřová játra servírujeme pokapaná olejem spolu s rýží a polníčkem.