Vejce na španělský způsob

Vejce na španělský způsob
hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Pro všechny milovníky vajec tu máme rochu netradiční kombinaci. Ochutnejte vejce po španělsku podle kuchynelidlu.cz.

Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 × malá cibule
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 1 × stroužek česneku
  • 400 g loupaných krájených rajčat Freshona
  • pálivá mletá paprika Mikado
  • sůl s jódem Castello
  • 4 × vejce “M“
  • 4 × tortilla wrapy El Tequito
  • čerstvá petrželová nať

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 422 kJ / 338 kcal

Bílkoviny

13,80 g

Tuky

13,30 g

Vláknina

3,50 g

Sůl

2,00 g

Sacharidy

41,40 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Postup

01.Cibuli nakrájíme nadrobno. V pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje a cibuli osmažíme dozlatova. Česnek nakrájíme nadrobno a přidáme do pánve k cibuli. Krátce orestujeme a dáváme pozor, aby česnek nezhořkl. Přidáme rajčata z konzervy a za občasného míchání směs rozvaříme. Přidáme pálivou mletou papriku, osolíme a stáhneme z ohně.

02.V druhé pánvi připravíme na troše olivového oleje volská oka, která trochu osolíme. V té samé pánvi krátce ohřejeme (asi 30 vteřin z obou stran) tortilla wrapy potřené trochou olivového oleje.

03.Na wrapy naservírujeme volská oka, přidáme pikantní rajčatovou omáčku a ozdobíme nasekanou petrželovou natí.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo