Marcel Ihnačák
Doba přípravy30 min.

Vegetariánský hamburger

Už jste někdy měli vegetariánský burger, který chutná jako ten klasický? V Lidlu teď najdete speciální „veganské maso“ Next Level Meat, které chutná jako šťavnaté hovězí a přitom je čistě rostlinné. Šéfkuchař Marcel Ihnačák z něj tentokrát připravil vegetariánské burgery s parmezánem a zakysanou smetanou. Vyzkoušejte je doma v rostlinné variantě, nebo nahraďte veganské maso hovězím a připravte si na letní grilovačce legendární domácí hamburgery.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
2

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 2× veganské burgery Next Level Meat
  • 1× cuketa
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • bio extra panenský olivový olej Primadonna
  • 50 g parmezánu Parmigiano Reggiano Lovilio
  • 2× žlutá rajčata
  • 1× pálivá paprička
  • 2× bulky na burger
  • 2× lžíce zakysané smetany Pilos
  • 1× hrst rukoly
  • 2 polév. lž. jemného bio kečupu Kania
  • gril
  • grilovací kleště

POSTUP

Z umyté cukety odkrojíme špičky na obou stranách a podélně ji nakrájíme na tenké plátky. Spolu s rostlinnými burgery ochutíme solí, pepřem a pokapeme olejem. Grilujeme na rozpáleném grilu z obou stran. Těsně před dokončením na vrch burgerů položíme na tenké plátky nakrájený parmezán.

Rajčata a pálivou papričku nakrájíme na tenké plátky. Bulku přepůlíme, vnitřní stranou položíme na gril a zlehka opečeme.

Spodní část housky potřeme zakysanou smetanou, na ní položíme cuketu, rostlinný burger s parmezánem, rajčata, pálivou papričku (množství podle chuti) a umytou a osušenou rukolu. Vrchní část bulky potřeme kečupem a položíme na připravený burger.  

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU