Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Fazole scedíme, vložíme do mixéru a rozmixujeme. Měly by se spojit, ale zároveň obsahovat ještě kousky fazolí. Smícháme se strouhankou, červenou cibulí, nasekanými bylinkami, vařenou quinoou, žloutkem, nakrájenou pálivou papričkou, opepříme, osolíme a necháme 10 minut odležet.
Z připravené hmoty vytvarujeme hamburgery, které ještě obalíme ve strouhance, a opečeme v rozehřáté pánvi s olejem z obou stran.
Housku na hamburger rozřízneme a opečeme v grilovací pánvi z obou stran dokřupava.
Obě části opečené housky potřeme bazalkovým pestem, na spodní část položíme pár lístků rukoly, fazolový burger, plátky grilovaného lilku a uzavřeme vrchní půlkou bulky.
Hamburger podáváme s bazalkovým pestem, který naservírujeme v misce zvlášť, a zeleninovým crudité (hranolky z čerstvé zeleniny).