Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
V míse s moukou vytvoříme důlek, do kterého nalijeme vlažné mléko, dáme lžíci cukru a nadrobené droždí. Necháme na teplém místě vykynout kvásek a poté přidáme rozpuštěné máslo, Tuzemák, žloutek, cukr a citrónovou kůru. Těsto důkladně zpracujeme a necháme kynout. Po 20 minutách znovu propracujeme. Těsto necháme dostatečně vykynout a poté tvoříme malé bochánky, které necháme chvilku odležet, poté roztáhneme na velikost vdolku, vložíme do rozpáleného oleje a smažíme dozlatova.
Smetanu smícháme v misce s cukrem a citronovou kůrou.
Na vdolky rozetřeme borůvkový džem a dáme lžičku připravené smetany.