Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Maso přendáme do misky. přidáme 2 nadrobno nasekané stroužky česneku a hrst nasekané petrželky, osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Ze směsi vytvarujeme malé kuličky o průměru 2 až 3 cm.
Cibuli a 3 stroužky česneku nakrájíme nadrobno. V hrnci rozehřejeme olivový olej a cibuli s česnekem na něm necháme zesklovatět. Přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a celer. Osolíme, opepříme a asi 5 minut restujeme. Podlijeme bílým vínem a alkohol necháme z vína odpařit.
Brambory oloupeme, omyjeme a spolu s cuketou a rajčaty nakrájíme na stejně velké kostičky. Přidáme do hrnce s kořenovou zeleninou, promícháme a zalijeme vývarem. Vaříme asi 20 minut, aby zelenina změkla. Do hrnce vložíme připravené masové kuličky, které na mírném ohni ještě asi 5 minut povaříme. Na závěr přidáme hrst nasekané petrželky.
Podáváme v hlubokém talíři.