Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Ve větším hrnci přivedeme k varu vodu, do které přidáme bobkové listy, kuličky pepře a nového koření. Dále přidáme očištěnou a omytou zeleninu - mrkev, petržel, celer, polovinu pórku a cibuli nakrájené na přibližně stejně velké kousky. Osolíme, povaříme 2–3 minuty a přidáme omytou krkovičku. Vaříme pod pokličkou na mírném ohni asi 1,5 hodiny doměkka. Maso vyjmeme a vývar přecedíme. Mrkev, petržel a celer vrátíme zpět do vývaru, přidáme druhou polovinu pórku nasekaného na tenké proužky a krátce spolu povaříme.
Omyté a očištěné brambory nakrájíme na větší kousky, přendáme je do hrnce s vroucí vodou, osolíme a ochutíme kmínem. Vaříme asi 20 minut doměkka. V pánvi necháme rozpustit kousek másla, přidáme scezené brambory a nadrobno nasekanou pažitku.
Omytá a očištěná jablka nastrouháme najemno, přidáme křen, promícháme a ochutíme citronovou šťávou a špetkou cukru.
Na dno hlubokého talíře naservírujeme 1–2 plátky vařené vepřové krkovičky a lehce osolíme. Přidáme vařenou kořenovou zeleninu a přelejeme vývarem. Navrch položíme vařené brambory a celé jídlo posypeme nasekanou pažitkou. Jablečný křen podáváme v samostatné misce.