Roman Paulus
Doba přípravy1 hod. 40 min.

Vařená krkovička s kořenovou zeleninou a jablečným křenem

Připravte si chutnou krkovici s kořenovou zeleninou a jablečným křenem. Nejnovější recept Romana Pauluse najdete na našich stránkách kuchynelidlu.cz
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Vařená vepřová krkovice

  • 3 bobkové listy Mikado
  • celý černý pepř Mikado
  • celé nové koření Mikado
  • 2 mrkve
  • 2 petržele
  • 1/3 celeru
  • 1 pórek
  • 2 cibule
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • 800 g vepřové krkovice bez kosti v celku Čerstvá porce

Vařené brambory s pažitkou

  • 600 g brambor
  • celý kmín Mikado
  • 50 g másla Pilos
  • 1 hrst čerstvé pažitky

Jablečný křen

  • 2 červená jablka
  • 50 g strouhaného křenu se smetanou Mikado
  • 0.5 citronu
  • cukr krystal Castello

POSTUP

Vařená vepřová krkovice

Ve větším hrnci přivedeme k varu vodu, do které přidáme bobkové listy, kuličky pepře a nového koření. Dále přidáme očištěnou a omytou zeleninu - mrkev, petržel, celer, polovinu pórku a cibuli nakrájené na přibližně stejně velké kousky. Osolíme, povaříme 2–3 minuty a přidáme omytou krkovičku. Vaříme pod pokličkou na mírném ohni asi 1,5 hodiny doměkka. Maso vyjmeme a vývar přecedíme. Mrkev, petržel a celer vrátíme zpět do vývaru, přidáme druhou polovinu pórku nasekaného na tenké proužky a krátce spolu povaříme.

Vařené brambory s pažitkou

Omyté a očištěné brambory nakrájíme na větší kousky, přendáme je do hrnce s vroucí vodou, osolíme a ochutíme kmínem. Vaříme asi 20 minut doměkka. V pánvi necháme rozpustit kousek másla, přidáme scezené brambory a nadrobno nasekanou pažitku.

Jablečný křen

Omytá a očištěná jablka nastrouháme najemno, přidáme křen, promícháme a ochutíme citronovou šťávou a špetkou cukru.

Servírování

Na dno hlubokého talíře naservírujeme 1–2 plátky vařené vepřové krkovičky a lehce osolíme. Přidáme vařenou kořenovou zeleninu a přelejeme vývarem. Navrch položíme vařené brambory a celé jídlo posypeme nasekanou pažitkou. Jablečný křen podáváme v samostatné misce.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU