Vánoční zelňačka
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

8 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

2 hod. 30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Zima se blíží a je nejvyšší čas začít přemýšlet o svátečním menu.

Tagy

Vánoce

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 8 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Zelňačka

  • 1 × lžíce vepřového sádla Pikok
  • 200 g maďarské klobásy Pikok
  • 2 × cibule
  • 2 × bobkové listy Kania
  • celý černý pepř Kania
  • nové koření Kania
  • 300 g vepřové plece Řezníkova čerstvá porce
  • 4 × stroužky česneku
  • mletá sladká paprika Kania
  • 800 g kysaného zelí Chef Select
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • 2 l vody
  • 200 g uzeného vepřového kolena
  • 1 × hrst sušených švestek Alesto
  • 1 × hrst sušených hub

Příloha

  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 1 × bílý chléb
  • 1 × stroužek česneku

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 903 kJ / 455 kcal

Bílkoviny

24,90 g

Tuky

19,80 g

Vláknina

6,50 g

Sůl

4,90 g

Sacharidy

44,40 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Zelňačka:

01.V hlubokém hrnci rozpustíme vepřové sádlo. Postupně přidáme klobásu a cibule nakrájené na plátky, bobkové listy, celý pepř a nové koření. K dozlatova opražené cibuli přidáme na kostky nakrájenou vepřovou plec, česnek nasekaný nadrobno a restujeme, dokud se maso nezatáhne. Potom přisypeme sladkou papriku, promícháme a krátce restujeme. Přidáme kysané zelí, osolíme a podlijeme vroucí vodou. Do hrnce vložíme vepřové koleno, švestky a houby nasekané na menší kousky. Zamícháme a na mírném plameni pod pokličkou vaříme přibližně 2 hodiny. Z uvařeného zelí vybereme uzené maso, nakrájíme na menší kousky a vložíme zpět do hrnce.

Servírování:

02.Zelňačku podáváme s na oleji opečeným krajícem chleba potřeným stroužkem česneku.  

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo