Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
V hlubokém hrnci rozpustíme vepřové sádlo. Postupně přidáme klobásu a cibule nakrájené na plátky, bobkové listy, celý pepř a nové koření. K dozlatova opražené cibuli přidáme na kostky nakrájenou vepřovou plec, česnek nasekaný nadrobno a restujeme, dokud se maso nezatáhne. Potom přisypeme sladkou papriku, promícháme a krátce restujeme. Přidáme kysané zelí, osolíme a podlijeme vroucí vodou. Do hrnce vložíme vepřové koleno, švestky a houby nasekané na menší kousky. Zamícháme a na mírném plameni pod pokličkou vaříme přibližně 2 hodiny. Z uvařeného zelí vybereme uzené maso, nakrájíme na menší kousky a vložíme zpět do hrnce.
Zelňačku podáváme s na oleji opečeným krajícem chleba potřeným stroužkem česneku.