Marcel Ihnačák
Doba přípravy2 hod. 30 min.

Vánoční zelňačka

Zima se blíží a je nejvyšší čas začít přemýšlet o svátečním menu.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
8

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Zelňačka

  • 1 polév. lž. vepřového sádla Pikok
  • 200 g maďarské klobásy Pikok
  • 2× cibule
  • 2× bobkové listy Kania
  • celý černý pepř Kania
  • nové koření Kania
  • 300 g vepřové plece Řezníkova čerstvá porce
  • 4× stroužky česneku
  • mletá sladká paprika Kania
  • 800 g kysaného zelí Chef Select
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • 2 l vody
  • 200 g uzeného vepřového kolena
  • 1 hrst sušených švestek Alesto
  • 1 hrst sušených hub

Příloha

  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 1× bílý chléb
  • 1× stroužek česneku
  • hluboký hrnec

POSTUP

Zelňačka:

V hlubokém hrnci rozpustíme vepřové sádlo. Postupně přidáme klobásu a cibule nakrájené na plátky, bobkové listy, celý pepř a nové koření. K dozlatova opražené cibuli přidáme na kostky nakrájenou vepřovou plec, česnek nasekaný nadrobno a restujeme, dokud se maso nezatáhne. Potom přisypeme sladkou papriku, promícháme a krátce restujeme. Přidáme kysané zelí, osolíme a podlijeme vroucí vodou. Do hrnce vložíme vepřové koleno, švestky a houby nasekané na menší kousky. Zamícháme a na mírném plameni pod pokličkou vaříme přibližně 2 hodiny. Z uvařeného zelí vybereme uzené maso, nakrájíme na menší kousky a vložíme zpět do hrnce.

Servírování:

Zelňačku podáváme s na oleji opečeným krajícem chleba potřeným stroužkem česneku.  

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU