Kuchyně
Česká
Počet porcí
8 porcí
Doba přípravy
2 hod. 30 min.
Obtížnost
Začátečník
Zima se blíží a je nejvyšší čas začít přemýšlet o svátečním menu.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
1 903 kJ / 455 kcal
Bílkoviny
24,90 g
Tuky
19,80 g
Vláknina
6,50 g
Sůl
4,90 g
Sacharidy
44,40 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V hlubokém hrnci rozpustíme vepřové sádlo. Postupně přidáme klobásu a cibule nakrájené na plátky, bobkové listy, celý pepř a nové koření. K dozlatova opražené cibuli přidáme na kostky nakrájenou vepřovou plec, česnek nasekaný nadrobno a restujeme, dokud se maso nezatáhne. Potom přisypeme sladkou papriku, promícháme a krátce restujeme. Přidáme kysané zelí, osolíme a podlijeme vroucí vodou. Do hrnce vložíme vepřové koleno, švestky a houby nasekané na menší kousky. Zamícháme a na mírném plameni pod pokličkou vaříme přibližně 2 hodiny. Z uvařeného zelí vybereme uzené maso, nakrájíme na menší kousky a vložíme zpět do hrnce.
02.Zelňačku podáváme s na oleji opečeným krajícem chleba potřeným stroužkem česneku.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT