Vánoční sledi po cikánsku
Doba přípravy20 min.

Vánoční sledi po cikánsku

Připravte si netradiční vánoční recept v podobě sleďů po cikánsku. Recept najdete v Kuchyni Lidlu.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 kg sleďových filetů Bismarck Nautica
  • 40 g sterilovaných okurek Freshona
  • 20 g cibule
  • 10 g pórku (pouze bílou část)
  • 2 × stroužky česneku
  • 0,5 × lžička mleté pálivé papriky Mikado
  • 0,5 × lžička cukru krystal Castello
  • 6 × lžíce řepkového oleje Promienna
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 2 × lžíce plnotučné hořčice Pagusa
  • 6 × lžíce jemného kečupu Mikado

POSTUP

Postup

Sledě omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky.

Okurky, cibuli a pórek nakrájíme na větší kostky a přendáme do mísy. Přimícháme prolisovaný česnek, pálivou papriku, cukr a olej. Opepříme, dochutíme hořčicí a kečupem a důkladně promícháme.

Sledě poklademe do mísy a přelijeme připravenou omáčkou.

Servírování

Podáváme pečlivě vychlazené.

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.