Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
V robotu smícháme žloutky se smetanou a oběma cukry. Přidáme změklé máslo, kakao, mouku a jedlou sodu. Těsto zpracujeme ještě rukama na pomoučněném válu a vyválíme asi 4 mm silný plát. Vykrájíme srdíčka, které pomocí nože poklademe na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 150 °C asi 15 minut.
V hrnci ohřejeme smetanu s vanilinovým cukrem. V robotu ušleháme žloutky s polovinou množství moučkového cukru. Pomocí stěrky nebo metličky přimícháme mouku, škrob a část kakaa. Vzniklou tužší hmotu vmícháme do horké smetany. Za stálého míchání necháme zhoustnout, povaříme 2 až 3 minuty, přikryjeme fólií a necháme vychladnout.
V robotu ušleháme 250 g másla, zbylý moučkový cukr a kakao. Za stálého šlehání přidáváme po menších částech připravený základ. Teploty obou směsí musí být stejné, aby se krém nesrazil. Nakonec krém ještě pomocí metličky promícháme.
Polovinu upečených srdíček nazdobíme pomocí cukrářského sáčku připraveným krémem a přiklopíme druhou polovinou srdíček. Vložíme do lednice alespoň na 1 hodinu ztuhnout.
Jahody omyjeme a každou zvlášť napíchneme širší částí na špejli. Do ¾ namočíme do rozpuštěné bílé čokolády a necháme ztuhnout. Poté zdobíme jahody dle fantazie rozpuštěnou tmavou čokoládou pomocí kornoutku z pečicího papíru a znovu necháme ztuhnout. Na každé srdíčko naneseme pomocí cukrářského sáčku trochu čokoládového krému (nebo rozpuštěnou tmavou čokoládu), který slouží jako podklad pro nazdobenou jahodu.