Markéta Krajčovičová
Doba přípravy1 hod. 55 min.

Valentýnská srdíčka

Hledáte recept na dokonalý svátek Sv. Valentýna? Využijte recept Markéty Krajčovičové na čokoládová srdce se sametovým krémem!
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
9

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Těsto

  • 30 ml čerstvé smetany Pilos (obsah tuku 12 %)
  • 2 × žloutky
  • 80 g cukru moučka Castello
  • 1 × vanilinový cukr Castello
  • 100 g másla Pilos
  • 2 × lžíce holandského kakaa na pečení Castello
  • 210 g hladké mouky Castello + na pomoučnění válu
  • špetka jedlé sody Castello

Čokoládový krém

  • 550 ml čerstvé smetany Pilos (obsah tuku 12 %)
  • 1 × vanilinový cukr Castello
  • 6 × žloutků
  • 125 g cukru moučka Castello
  • 10 g hladké mouky
  • 30 g bramborového škrobu Castello
  • 100 g holandského kakaa na pečení Castello
  • 250 g másla Pilos

Ozdoba

  • čerstvé jahody
  • 1 × hořká čokoláda na vaření Fin Carré
  • 1 × bílá čokoláda Fin Carré
  • potravinová fólie
  • kuchyňský robot
  • vykrajovátko ve tvaru srdce (ø 10 cm)
  • váleček
  • špejle
  • pečicí papír

POSTUP

Těsto

V robotu smícháme žloutky se smetanou a oběma cukry. Přidáme změklé máslo, kakao, mouku a jedlou sodu. Těsto zpracujeme ještě rukama na pomoučněném válu a vyválíme asi 4 mm silný plát. Vykrájíme srdíčka, které pomocí nože poklademe na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 150 °C asi 15 minut.

Základ na krém

V hrnci ohřejeme smetanu s vanilinovým cukrem. V robotu ušleháme žloutky s polovinou množství moučkového cukru. Pomocí stěrky nebo metličky přimícháme mouku, škrob a část kakaa. Vzniklou tužší hmotu vmícháme do horké smetany. Za stálého míchání necháme zhoustnout, povaříme 2 až 3 minuty, přikryjeme fólií a necháme vychladnout.

Krém

V robotu ušleháme 250 g másla, zbylý moučkový cukr a kakao. Za stálého šlehání přidáváme po menších částech připravený základ. Teploty obou směsí musí být stejné, aby se krém nesrazil. Nakonec krém ještě pomocí metličky promícháme.

Srdíčka

Polovinu upečených srdíček nazdobíme pomocí cukrářského sáčku připraveným krémem a přiklopíme druhou polovinou srdíček. Vložíme do lednice alespoň na 1 hodinu ztuhnout.

Ozdoba

Jahody omyjeme a každou zvlášť napíchneme širší částí na špejli. Do ¾ namočíme do rozpuštěné bílé čokolády a necháme ztuhnout. Poté zdobíme jahody dle fantazie rozpuštěnou tmavou čokoládou pomocí kornoutku z pečicího papíru a znovu necháme ztuhnout. Na každé srdíčko naneseme pomocí cukrářského sáčku trochu čokoládového krému (nebo rozpuštěnou tmavou čokoládu), který slouží jako podklad pro nazdobenou jahodu.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.