Markéta Krajčovičová
Doba přípravy1 hod. 15 min.

Tvarohový dort s čokoládovým přelivem

Vyzkoušejte recept na pečený tvarohový dort s čokoládovou omáčkou podle Markéty Krajčovičové.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
12

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Těsto

  • 140 g másla Pilos
  • 100 g cukru krystal Castello
  • 1 × balení vanilinového cukru Castello
  • 2 × vejce "M" (žloutky)
  • 250 g hladké mouky Castello + na podsypání
  • 7 g kypřicího prášku do pečiva Castello
  • 1 × citron (kůra)

Náplň

  • 2 × balení jemného tvarohu Pilos
  • 1 × citron (šťáva)
  • 3 × vejce (+ 2 bílky zbylé z těsta)
  • 150 g cukru krystal Castello
  • 100 g hladké mouky Castello
  • 50 g sušených brusinek Alesto
  • 50 g rozinek Belbake

Čokoládový přeliv

  • 250 ml smetany ke šlehání Pilos (obsah tuku 33 %)
  • 1 × špetka mleté skořice Mikado
  • 100 g hořké čokolády na vaření Fin Carré

Na dozdobení

  • cukr moučka Castello
  • lístky čerstvé máty
  • váleček
  • kuchyňský robot kulatá forma (Ø 24 cm)
  • pečicí papír
  • metlička

POSTUP

Těsto

V robotu smícháme změklé máslo s oběma cukry a žloutky. Do zastaveného robota přisypeme také mouku s kypřicím práškem a citronovou kůru. Těsto přendáme na moukou posypaný vál, zpracujeme a vyválíme do tvaru kulaté pečicí formy. Těsto přeneseme do formy a v ní vytvoříme asi 2 cm vysoké okraje. Těsto na dně formy rovnoměrně rozprostřeme, aby nebylo v některých místech příliš silné.

Náplň

V misce metličkou rozmělníme tvaroh, přidáme šťávu z citronu, 3 celá vejce se dvěma bílky, cukr a smícháme. Po chvíli přisypeme mouku a stěrkou důkladně promícháme. Nakonec přidáme brusinky s rozinkami.

Čokoládový přeliv

V hrnci zahřejeme smetanu, poté zmírníme plamen, přidáme skořici, na kousky nalámanou čokoládu a po spojení smetany s čokoládou sundáme z ohně a promícháme.

Tvarohový dort

Do formy s těstem přendáme náplň, rovnoměrně rozetřeme a pečeme v předehřáté troubě na 150 °C asi 50 minut na spodní ohřev.

Servírování

Na talíř nalijeme trochu přelivu, do něj vložíme jeden kousek dortu a ozdobíme lístky máty.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.