Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
V misce smícháme tvaroh se 3 vejci, 100 g cukru moučka, citronovou šťávou, kůrou a vanilinovým cukrem.
Do pánve nasypeme cukr krupici, přidáme 50 g másla a vodu a necháme karamelizovat. Mezitím spaříme mandle, odstraníme slupku, nasekáme na menší kousky a přidáme ke směsi do pánve. Promícháme a jemně dozlatova necháme zkaramelizovat. Směs přendáme na pečicí papír a rozprostřeme tak, abychom měli rovnoměrně silný plát, který necháme ztvrdnout.
V misce připravíme kvásek. Do vlažného mléka nadrobíme droždí pokojové teploty, přidáme trochu mouky a cukru krupice. Do robota nasypeme hladkou mouku smíchanou se solí a moučkový cukr, přidáme vykynutý kvásek, žloutek a rozpuštěné máslo a smícháme v těsto. Přendáme na pomoučený vál, zpracujeme rukama do bochánku a necháme vykynout. Asi po hodině těsto vyválíme do tvaru dna plechu a přeneseme do něj. Okraje by měly být asi 2 cm nad dno.
Do formy s těstem nalejime tvarohovou náplň, rovnoměrně posypeme nahrubo nasekaným krokantem (asi ½ polovinou připravené dávky) vložíme do trouby předehřáté na 170 °C a pečeme asi 55 minut (ideálně na spodní ohřev). Mezitím najemno nasekáme druhou polovinu krokantu. Z upečeneho dezertu vykrajovátkem ve tvaru srdce získáme jednotlivé porce, které posypeme zbylým krokantem.