Marcel Ihnačák
Doba přípravy40 min.

Treska s rajčatovou omáčkou a restovaným lilkem s cuketou

 Cuketa a lilek jsou výborné sezónní suroviny, se kterými je radost vařit. Pustil se do nich i šéfkuchař Marcel Ihnačák, který je doplnil filetem z tresky. Podívejte se na video recept, ve kterém se naučíte nejenom, jak připravit rybu a přílohu z lilku a cukety, ale také jak je doplnit výbornou rajčatovou omáčkou ve středomořském stylu. Do té budete potřebovat ještě šalotku, česnek, čerstvá i konzervovaná rajčata a dva druhy oliv, aby výsledné jídlo na talíři mohlo hrát všemi barvami.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
2

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 × lilek
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 1 × cuketa
  • olivový olej Primadonna
  • 1 × šalotka
  • 5 × stroužek česnek
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • cherry rajčata mix barev
  • 1 × hrst zelené olivy bez pecek Baresa
  • 1 × černé olivy bez pecek Baresa
  • 300 g filety z tresky
  • 400 g krájená rajčata v konzervě Baresa
  • 1 × hrst čerstvé oregano
  • 1 × citron (šťáva)
  • 2 × lžíce máslo
  • 1 × hrst čerstvá bazalka
  • papírové utěrky

POSTUP

Lilek oloupeme, nakrájíme na kostky, přendáme na talíř vystlaný papírovými utěrkami, osolíme a necháme vypotit. Cuketu nakrájíme na menší kousky. 

Do menšího hrnce nalijeme olej, přihodíme nadrobno nasekanou šalotku a 2 stroužky česneku. Ochutíme solí, pepřem a podle potřeby přilijeme olej. Za občasného míchání restujeme dozlatova. 

Přihodíme olivy překrojené na poloviny, nakrájená cherry rajčata, promícháme a dále restujeme. Přilijeme rajčata z konzervy a dále vaříme. Na závěr dochutíme nahrubo nasekanou bazalku. 

Mezitím na další pánev s olejem dáme restovat cuketu spolu s lilkem, opepříme a mírně osolíme. Přihodíme 3 stroužky česneku nakrájené na plátky, přidáme oregano a pokapeme šťávou z poloviny citronu. 

Na závěr v rozpálené pánvi s olejem zprudka opečeme osolenou a opepřenou rybu. Nejprve kůží dolů a po chvíli otočíme a dopečeme z druhé strany. Na oba filety položíme plátky másla. Před koncem rybu pokapeme šťávou z poloviny citronu. 

Tresku servírujeme s restovaným lilkem s cuketou, přelijeme výpekem a rajčatovou omáčkou s olivami. 

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.