Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
50 min.
Obtížnost
Začátečník
Už jste někdy pekli v papilotě? Pokud ještě ani nevíte, co to je, nemusíte se bát, že byste si museli pořizovat nějaké drahé kuchyňské vybavení. Vyrobit papilotu je jednoduché – stačí vám k tomu dva listy pečicího papíru a trocha vajíčka na jejich slepení. Díky tomu se jídlo během pečení nevysušuje a udržuje si tak čerstvou a šťavnatou chuť. Jak si upéct například tresku v papilotě, vám ukáže šéfkuchař Roman Paulus. Naučíte se pomocí jeho video návodu nejen papilotu vyrobit, ale také ji naplnit filetem z tresky, fenyklem, česnekem, olivami a cherry rajčátky. Po několika minutách v troubě na vás bude čekat lehký a lahodný oběd.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 200 kJ / 526 kcal
Bílkoviny
39,10 g
Tuky
7,70 g
Vláknina
8,30 g
Sůl
2,60 g
Sacharidy
71,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Z pečícího papíru uřízneme dostatečně velký kus, do něhož se vejde ryba i zelenina. Na připravený papír postupně klademe na proužky nakrájený fenykl, plátky česneku, vypeckovaná kolečka oliv a rybí filety. Ochutíme solí, pepřem, lístky bazalky, nastrouhanou citronovou kůrou, trochou bílého vína, sprejem s olivovým olejem a chilli a doplníme různobarevnými cherry rajčaty.
02.Kraje papíru pomažeme vyšlehaným vejcem, přikryjeme stejně velkým kusem pečicího papíru, listy s sobě díky vajíčku přilepíme a raději i několikrát přeložíme okraje.
03.Přendáme na pečicí plech a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 15 minut.
04.Rybu podáváme přímo v papilotě s čerstvou bagetou a pečenými brambory.
Papilotu otvírejte až na jídelním stole, aby si strávníci mohli užít i nádherné aroma.
05.Brambory nakrájíme na měsíčky, rozprostřeme na pečicí plech, zastříkneme olivovým olejem, osolíme a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C 35–40 minut.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT