Treska pečená v papilotě s rajčaty, fenyklem a bazalkou

play Přehrát video recept
Treska pečená v papilotě s rajčaty, fenyklem a bazalkou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

50 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Už jste někdy pekli v papilotě? Pokud ještě ani nevíte, co to je, nemusíte se bát, že byste si museli pořizovat nějaké drahé kuchyňské vybavení. Vyrobit papilotu je jednoduché – stačí vám k tomu dva listy pečicího papíru a trocha vajíčka na jejich slepení. Díky tomu se jídlo během pečení nevysušuje a udržuje si tak čerstvou a šťavnatou chuť. Jak si upéct například tresku v papilotě, vám ukáže šéfkuchař Roman Paulus. Naučíte se pomocí jeho video návodu nejen papilotu vyrobit, ale také ji naplnit filetem z tresky, fenyklem, česnekem, olivami a cherry rajčátky. Po několika minutách v troubě na vás bude čekat lehký a lahodný oběd.

Tagy

Na víně

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 200 g čerstvý fenykl
  • 8 × stroužek česnek
  • 70 g černé olivy Sol&Mar
  • 600 g filet z tresky
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • 1 × hrst čerstvá bazalka
  • 1 × citron (kůra)
  • 100 ml bílé suché víno Soave
  • olivový olej ve spreji s chilli Sol&Mar
  • 300 g cherry rajčata (mix barev)
  • 1 × vejce „M“
  • 600 g malé brambory
  • 2 × francouzská bageta (případně bezlepková)

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 200 kJ / 526 kcal

Bílkoviny

39,10 g

Tuky

7,70 g

Vláknina

8,30 g

Sůl

2,60 g

Sacharidy

71,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Z pečícího papíru uřízneme dostatečně velký kus, do něhož se vejde ryba i zelenina. Na připravený papír postupně klademe na proužky nakrájený fenykl, plátky česneku, vypeckovaná kolečka oliv a rybí filety. Ochutíme solí, pepřem, lístky bazalky, nastrouhanou citronovou kůrou, trochou bílého vína, sprejem s olivovým olejem a chilli a doplníme různobarevnými cherry rajčaty.

02.Kraje papíru pomažeme vyšlehaným vejcem, přikryjeme stejně velkým kusem pečicího papíru, listy s sobě díky vajíčku přilepíme a raději i několikrát přeložíme okraje.

03.Přendáme na pečicí plech a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 15 minut.

04.Rybu podáváme přímo v papilotě s čerstvou bagetou a pečenými brambory.

Papilotu otvírejte až na jídelním stole, aby si strávníci mohli užít i nádherné aroma.

Pečené brambory:

05.Brambory nakrájíme na měsíčky, rozprostřeme na pečicí plech, zastříkneme olivovým olejem, osolíme a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C 35–40 minut.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo