Marcel Ihnačák
Doba přípravy45 min.

Tortilla s mletým hovězím masem a cizrnou

Plněné tortilly jsou skvělé jídlo, které má svůj původ v mexickém street foodu. Kromě toho, že je můžete naplnit vším, co máte rádi, je jejich příprava, včetně závěrečného rolování, poměrně zábava! Šéfkuchař Marcel Ihnačák natočil video recept na tortilly plněné mletým masem a cizrnou. Naučíte se připravit masovou směs s cizrnou, rajčaty a samozřejmě i trochou chilli – coby základ samotné náplně. Ten doplníte ještě avokádem s limetkovou šťávou a čerstvými bylinkami. A pokud Marcel Ihnačák vynechal cokoliv, na co máte zrovna chuť, nebojte se to do své verze tortilly přidat!

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
6

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • olivový olej Primadonna
  • 2 × červená cibule
  • 4 × stroužek česnek
  • 1 × pálivá paprička
  • 100 g cizrna Campo Largo
  • 1 kg mleté hovězí maso Řezníkova čerstvá porce
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 200 ml červené suché víno
  • 400 g krájená rajčata Freshona
  • 50 g máslo Pilos
  • 1 × limetka (šťáva)
  • 2 × avokádo
  • 6 × tortilla Snack Day
  • 1 × hrst čerstvá listová petržel
  • 1 × hrst čerstvá bazalka

POSTUP

Cizrnu přes noc namočíme ve vodě. 

V hrnci na oleji orestujeme 1 červenou cibuli a stroužky česneku nasekané nadrobno. Přidáme bez semínek nakrájenou pálivou papričku, směs orestujeme a doplníme olej podle potřeby. Přidáme namočenou a slitou cizrnu, mleté maso a ochutíme solí a pepřem. Po chvíli ochutíme červeným vínem a krátce povaříme, dokud se neodpaří alkohol. Dokončíme rajčaty z konzervy, znovu osolíme, opepříme a na mírném ohni ještě chvíli vaříme. Zjemníme máslem a šťávou z půlky limetky. 

V menší misce smícháme očištěná avokáda nakrájená na kousky, osolíme, opepříme, pokapeme olejem, šťávou z poloviny limetky a zlehka promícháme.

1 červenou cibuli nakrájíme na proužky.

Na suché rozpálené pánvi orestujeme tortilly dozlatova. 

Do středu tortilly vložíme masovou směs, přidáme plátky cibule, avokádovou směs, posypeme nasekanými bylinkami (petržel a bazalka) a tortillu srolujeme.

Tortillu s mletým hovězím masem překrojíme na polovinu a podáváme. 

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.