Tortilla plněná mletým masem s avokádovým dipem

play Přehrát video recept
Tortilla plněná mletým masem s avokádovým dipem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Mexická

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

45 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Tohle jídlo si zamilujete už jen díky jeho jednoduché přípravě a příjemnému mexickému nádechu. Šéfkuchař Roman Paulus připravil recept na výborné tortilly plněné mletým hovězím masem (můžete nahradit i jehněčím), které poslouží jako výborná a rychlá večeře. Naučíte se, jak připravit směs ze zeleniny a mletého masa, jak tortilly správně zabalit a zapéct (k tomu vám bude stačit pánev a druhý kus nádobí na zatížení) a i jak připravit jednoduchý a chutný avokádový dip. Na ten stačí kromě avokáda jen zakysaná smetana a citronová nebo limetková šťáva.

Tagy

Světová kuchyně

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • aromatizovaný avokádový olej s příchutí chilli El Tequito
  • 1 × cibule
  • 4 × stroužky česneku
  • 50 g mrkve
  • 50 g celeru
  • 50 g řapíkatého celeru
  • 800 g hovězího mletého masa Řezníkova čerstvá porce
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • větvička čerstvého tymiánu
  • 5 × bobkových listů Kania
  • 4 × rajčata
  • 2 × avokáda
  • 100 ml zakysané smetany Pilos (16 % tuku)
  • 1 × citron (šťáva)
  • 50 g mražené sladké kukuřice Freshona
  • 8 × vícezrnných pšeničných tortill El Tequito
  • 200 g pikantního sýru Cheddar El Tequito
  • 2 × hrst čerstvých bylinek (bazalka, petržel, koriandr)
  • 0,5 × vaničky salátového mixu
  • 1 × hrst polníčku
  • 1 × mrkev
  • 0,5 × okurky
  • 1 × paprika mix
  • 0,5 × citronu (šťáva)

Orientační nutriční hodnoty

Energie

4 395 kJ / 1 051 kcal

Bílkoviny

63,00 g

Tuky

57,40 g

Vláknina

14,80 g

Sůl

3,90 g

Sacharidy

75,60 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.V rozehřáté pánvi a avokádovým olejem orestujeme cibuli, česnek, mrkev, celer, řapíkatý celer nakrájené nadrobno. Následně přidáme mleté maso, osolíme, opepříme, přidáme bobkové listy, lístky tymiánu, přiklopíme pokličkou a dobře opečeme. Přidáme nakrájená čerstvá rajčata, promícháme a pod poklicí dusíme asi 20 minut doměkka. Do masové směsi ke konci přidáme kukuřici.

02.Avokáda oloupeme, zbavíme pecky a společně se zakysanou smetanou, citronovou šťávou, solí a pepřem rozmixujeme dohladka.

Jak snadno oloupat avokádo zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

03.Na tortillu nandáme trochu masové směsi, nahrubo nastrouhaný sýr, nahrubo nasekané bylinky a zabalíme. Zabalené tortilly položíme na rozehřátou pánev, zatížíme druhou pánví a krátce zapečeme z obou stran. Použít můžeme i kontaktní gril.

04.Mrkev a okurku oloupeme a společně s paprikou nakrájíme na tenké proužky, které promícháme s polníčkem a salátovým mixem. Ochutíme citronovou šťávou a avokádovým chilli olejem.

05.Podáváme dvě tortilly na porci, ke kterým přidáme avokádový dip v misce zvlášť a jednoduchý zeleninový salát.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo