Roman Paulus
Doba přípravy45 min.

Tortilla plněná mletým masem s avokádovým dipem

Tohle jídlo si zamilujete už jen díky jeho jednoduché přípravě a příjemnému mexickému nádechu. Šéfkuchař Roman Paulus připravil recept na výborné tortilly plněné mletým hovězím masem (můžete nahradit i jehněčím), které poslouží jako výborná a rychlá večeře. Naučíte se, jak připravit směs ze zeleniny a mletého masa, jak tortilly správně zabalit a zapéct (k tomu vám bude stačit pánev a druhý kus nádobí na zatížení) a i jak připravit jednoduchý a chutný avokádový dip. Na ten stačí kromě avokáda jen zakysaná smetana a citronová nebo limetková šťáva.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • aromatizovaný avokádový olej s příchutí chilli El Tequito
  • 1× cibule
  • 4× stroužky česneku
  • 50 g mrkve
  • 50 g celeru
  • 50 g řapíkatého celeru
  • 800 g hovězího mletého masa Řezníkova čerstvá porce
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • větvička čerstvého tymiánu
  • 5× bobkových listů Kania
  • 4× rajčata
  • 2× avokáda
  • 100 ml zakysané smetany Pilos (16 % tuku)
  • 1× citron (šťáva)
  • 50 g mražené sladké kukuřice Freshona
  • 8× vícezrnných pšeničných tortill El Tequito
  • 200 g pikantního sýru Cheddar El Tequito
  • 2 hrst čerstvých bylinek (bazalka, petržel, koriandr)
  • 0,5× vaničky salátového mixu
  • 1 hrst polníčku
  • 1× mrkev
  • 0,5× okurky
  • 1× paprika mix
  • 0,5× citronu (šťáva)
  • tyčový mixér
  • kontaktní gril nebo dvě pánve

POSTUP

V rozehřáté pánvi a avokádovým olejem orestujeme cibuli, česnek, mrkev, celer, řapíkatý celer nakrájené nadrobno. Následně přidáme mleté maso, osolíme, opepříme, přidáme bobkové listy, lístky tymiánu, přiklopíme pokličkou a dobře opečeme. Přidáme nakrájená čerstvá rajčata, promícháme a pod poklicí dusíme asi 20 minut doměkka. Do masové směsi ke konci přidáme kukuřici.

Avokáda oloupeme, zbavíme pecky a společně se zakysanou smetanou, citronovou šťávou, solí a pepřem rozmixujeme dohladka.

Tip: Jak snadno oloupat avokádo zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Na tortillu nandáme trochu masové směsi, nahrubo nastrouhaný sýr, nahrubo nasekané bylinky a zabalíme. Zabalené tortilly položíme na rozehřátou pánev, zatížíme druhou pánví a krátce zapečeme z obou stran. Použít můžeme i kontaktní gril.

Mrkev a okurku oloupeme a společně s paprikou nakrájíme na tenké proužky, které promícháme s polníčkem a salátovým mixem. Ochutíme citronovou šťávou a avokádovým chilli olejem.

Podáváme dvě tortilly na porci, ke kterým přidáme avokádový dip v misce zvlášť a jednoduchý zeleninový salát.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU