Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
V rozehřáté pánvi a avokádovým olejem orestujeme cibuli, česnek, mrkev, celer, řapíkatý celer nakrájené nadrobno. Následně přidáme mleté maso, osolíme, opepříme, přidáme bobkové listy, lístky tymiánu, přiklopíme pokličkou a dobře opečeme. Přidáme nakrájená čerstvá rajčata, promícháme a pod poklicí dusíme asi 20 minut doměkka. Do masové směsi ke konci přidáme kukuřici.
Avokáda oloupeme, zbavíme pecky a společně se zakysanou smetanou, citronovou šťávou, solí a pepřem rozmixujeme dohladka.
Tip: Jak snadno oloupat avokádo zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Na tortillu nandáme trochu masové směsi, nahrubo nastrouhaný sýr, nahrubo nasekané bylinky a zabalíme. Zabalené tortilly položíme na rozehřátou pánev, zatížíme druhou pánví a krátce zapečeme z obou stran. Použít můžeme i kontaktní gril.
Mrkev a okurku oloupeme a společně s paprikou nakrájíme na tenké proužky, které promícháme s polníčkem a salátovým mixem. Ochutíme citronovou šťávou a avokádovým chilli olejem.
Podáváme dvě tortilly na porci, ke kterým přidáme avokádový dip v misce zvlášť a jednoduchý zeleninový salát.