Roman Paulus
Doba přípravy45 min.

Tortilla plněná grilovaným mletým masem

Tortilla nikdy neomrzí. Vyzkoušejte ji v kombunaci s mletým masem, vejci a zeleninou. Recept najdete na kuchynelidlu.cz.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Mleté maso

  • 500 g mletého vepřového masa Čerstvá porce
  • 4 tortilly El Tequito
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • mletá sladká paprika Mikado
  • sůl
  • 3 stroužky česneku
  • 3 lahůdkové cibulky
  • 1 vejce "M"
  • olivový olej Primadonna

Tortilly

  • 8 plátků anglické slaniny Pikok
  • 4 vejce "M"
  • 4 polév. lž. majonézy Mikado
  • 1 ledový salát
  • 1 rajče
  • 1 červená paprika
  • 1 salátová okurka
  • 8 cherry rajčat
  • struhadlo
  • napichovátka

POSTUP

Mleté maso

Mleté maso přendáme do mísy, ochutíme pepřem, mletou paprikou a solí. Přidáme nastrouhaný česnek, nasekanou lahůdkovou cibulku a jedno vejce a důkladně promícháme. Z takto připraveného masa vytvarujeme šišky – lžící maso nabereme a na dlani volné ruky je (pomocí lžíce) vytvarujeme. Lžíci i dlaň průběžně namáčíme do studené vody, aby se maso nelepilo a dobře se tvarovalo. Šišky opékáme ze všech stran v pánvi s rozpáleným olivovým olejem asi 10 minut.

Tip: Jak zjistit, jestli je maso dostatečně ochucené? Z masa vytvoříme malý karbanátek, který orestujeme v rozpálené pánvi. Poté maso ochutnáme a případně dochutíme.

Tortilly

V suché pánvi orestujeme dokřupava plátky slaniny a přendáme na talíř. Ve stejné pánvi připravíme ze 4 vajec „volská oka“. Žloutky propíchneme a necháme vytéct. Poté vejce opečeme i z druhé strany. Tortilly krátce opečeme v suché pánvi z obou stran, při tom dáváme pozor, aby se nespálily. Každou potřeme jednou lžící majonézy, poklademe listy ledového salátu, tenké plátky rajčat, orestovanou slaninu, opečená vejce a šišky z mletého masa. Tortilly srolujeme a každou sepneme dvěma napichovátky.

Čerstvá zelenina

Veškerou zeleninu (ledový salát, červenou papriku, salátovou okurku a cherry rajčata) dobře očistíme a nakrájíme na menší kousky různých tvarů.

Servírování

Tortilly překrojíme na poloviny a položíme na talíř. Podáváme s čerstvou zeleninou. Výborně chutnají s pikantní tomatovou salsou např. s chilli nebo papričkami jalapeños.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU