Tortilla plněná grilovaným mletým masem

play Přehrát video recept
Tortilla plněná grilovaným mletým masem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná 20×
kuchyně

Kuchyně

Mexická

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

45 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Tortilla nikdy neomrzí. Vyzkoušejte ji v kombunaci s mletým masem, vejci a zeleninou. Recept najdete na kuchynelidlu.cz.

Tagy

Party

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Mleté maso

  • 500 g mletého vepřového masa Čerstvá porce
  • 4 × tortilly El Tequito
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • mletá sladká paprika Mikado
  • sůl
  • 3 × stroužky česneku
  • 3 × lahůdkové cibulky
  • 1 × vejce "M"
  • olivový olej Primadonna

Tortilly

  • 8 × plátků anglické slaniny Pikok
  • 4 × vejce "M"
  • 4 × lžíce majonézy Mikado
  • 1 × ledový salát
  • 1 × rajče
  • 1 × červená paprika
  • 1 × salátová okurka
  • 8 × cherry rajčat

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 866 kJ / 924 kcal

Bílkoviny

43,10 g

Tuky

64,10 g

Vláknina

5,30 g

Sůl

3,00 g

Sacharidy

45,10 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Mleté maso

01.Mleté maso přendáme do mísy, ochutíme pepřem, mletou paprikou a solí. Přidáme nastrouhaný česnek, nasekanou lahůdkovou cibulku a jedno vejce a důkladně promícháme. Z takto připraveného masa vytvarujeme šišky – lžící maso nabereme a na dlani volné ruky je (pomocí lžíce) vytvarujeme. Lžíci i dlaň průběžně namáčíme do studené vody, aby se maso nelepilo a dobře se tvarovalo. Šišky opékáme ze všech stran v pánvi s rozpáleným olivovým olejem asi 10 minut.

02.Tip: Jak zjistit, jestli je maso dostatečně ochucené? Z masa vytvoříme malý karbanátek, který orestujeme v rozpálené pánvi. Poté maso ochutnáme a případně dochutíme.

Tortilly

03.V suché pánvi orestujeme dokřupava plátky slaniny a přendáme na talíř. Ve stejné pánvi připravíme ze 4 vajec „volská oka“. Žloutky propíchneme a necháme vytéct. Poté vejce opečeme i z druhé strany. Tortilly krátce opečeme v suché pánvi z obou stran, při tom dáváme pozor, aby se nespálily. Každou potřeme jednou lžící majonézy, poklademe listy ledového salátu, tenké plátky rajčat, orestovanou slaninu, opečená vejce a šišky z mletého masa. Tortilly srolujeme a každou sepneme dvěma napichovátky.

Čerstvá zelenina

04.Veškerou zeleninu (ledový salát, červenou papriku, salátovou okurku a cherry rajčata) dobře očistíme a nakrájíme na menší kousky různých tvarů.

Servírování

05.Tortilly překrojíme na poloviny a položíme na talíř. Podáváme s čerstvou zeleninou. Výborně chutnají s pikantní tomatovou salsou např. s chilli nebo papričkami jalapeños.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo