Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Mleté maso přendáme do mísy, ochutíme pepřem, mletou paprikou a solí. Přidáme nastrouhaný česnek, nasekanou lahůdkovou cibulku a jedno vejce a důkladně promícháme. Z takto připraveného masa vytvarujeme šišky – lžící maso nabereme a na dlani volné ruky je (pomocí lžíce) vytvarujeme. Lžíci i dlaň průběžně namáčíme do studené vody, aby se maso nelepilo a dobře se tvarovalo. Šišky opékáme ze všech stran v pánvi s rozpáleným olivovým olejem asi 10 minut.
Tip: Jak zjistit, jestli je maso dostatečně ochucené? Z masa vytvoříme malý karbanátek, který orestujeme v rozpálené pánvi. Poté maso ochutnáme a případně dochutíme.
V suché pánvi orestujeme dokřupava plátky slaniny a přendáme na talíř. Ve stejné pánvi připravíme ze 4 vajec „volská oka“. Žloutky propíchneme a necháme vytéct. Poté vejce opečeme i z druhé strany. Tortilly krátce opečeme v suché pánvi z obou stran, při tom dáváme pozor, aby se nespálily. Každou potřeme jednou lžící majonézy, poklademe listy ledového salátu, tenké plátky rajčat, orestovanou slaninu, opečená vejce a šišky z mletého masa. Tortilly srolujeme a každou sepneme dvěma napichovátky.
Veškerou zeleninu (ledový salát, červenou papriku, salátovou okurku a cherry rajčata) dobře očistíme a nakrájíme na menší kousky různých tvarů.
Tortilly překrojíme na poloviny a položíme na talíř. Podáváme s čerstvou zeleninou. Výborně chutnají s pikantní tomatovou salsou např. s chilli nebo papričkami jalapeños.