Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Husí prsa vykostíme, nakrájíme na kůži tak, aby vznikly kostičky a naložíme přes noc do whiskey.
Druhý den maso osolíme z obou stran a opepříme na straně masa. Přidáme také lístky rozmarýnu a pomalu vypékáme v rozehřáté pánvi na straně kůže, abychom získali křupavou kůži. Vypečené sádlo průběžně sléváme a použijeme později na paštiku.
Poté maso otočíme, krátce zatáhneme na druhé straně a podle velikosti prsa dopečeme v troubě, rozehřáté na 160 °C 6–8 minut. Necháme odležet a lehce vychladnout.
Smícháme výpek z husy s olivovým olejem tak, abychom získali 100 ml. Cibuli a česnek nakrájíme najemno, orestujeme na polovině smíchaného oleje, přidáme pálivou papričku a lístky tymiánu. Po chvilce i očištěná játra, pepř, sůl a restujeme. Přilijeme portské a povaříme. Vše rozmixujeme a postupně doléváme druhou polovinu oleje.
Můžeme podávat okamžitě teplé, nebo uskladníme v lednici.
Na opečený plátek chleba, naneseme bohatou vrstvu paštiky, na kterou rozložíme plátky pečených husích prsou. Dochutíme zkaramelizovanou červenou cibulí (v pánvi zkaramelizujeme cukr, přidáme na nudličky nakrájenou cibuli a krátce podusíme v portském víně) a zelenými kolečky lahůdkové cibulky.