Marcel Ihnačák
Doba přípravy45 min.

Tofu steak s hlívou, cherry rajčaty a česnekem

Se správnou přípravou je tofu výborná pochoutka! To dokazuje i recept šéfkuchaře Marcela Ihnačáka, který připravil tofu steaky se směsí sekaných rajčat a restované hlívy ústřičné. Protože samotná příprava tofu je jednoduchá, zaměříte se při vaření zejména na přílohu. Restovaná hlíva ústřičná (ale můžete přidat i žampiony) chutná skvěle s cherry rajčátky, česnekem, ale také trochou třtinového cukru. Celý vegetariánský recept pak výborně doplní salát polníček s limetkovou šťávou.

SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
2

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • olivový olej Primadonna
  • 200 g hlíva ústřičná
  • 200 g cherry rajčata
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 4× stroužky česnek
  • 1× svazek lahůdková cibulka
  • 1 lžička třtinový cukr Belbake
  • 200 g krájená rajčata Freshona
  • 300 g tofu Vemondo
  • 1× limetka (šťáva)
  • 1 hrst polníček

POSTUP

Do rozpálené pánve s olejem dáme restovat na proužky nakrájenou hlívu. Ochutíme solí, pepřem a polijeme olejem podle potřeby. Přidáme česnek nakrájený na plátky, na čtvrtiny nakrájená cherry rajčata, najemno nakrájené bíle části lahůdkové cibulky, třtinový cukr, sůl a pepř. Přilijeme rajčata z konzervy a šťávu z limetky. Směs promícháme a krátce podusíme. Podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Na závěr přihodíme zelenou část lahůdkové cibulky. 

Tofu osušíme, přepůlíme, ochutíme solí, pepřem a restujeme v rozpálené pánvi s olejem dozlatova. V míse ochutíme polníček olejem, šťávou z limetky, solí a pepřem. Tofu steak servírujeme se zeleninovou směsí a porcí polníčkového salátu. 

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU