Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Lososa omyjeme, osušíme, pokapeme citrónovou šťávou, osolíme a opepříme. Zabalíme do alobalu potřeného olivovým olejem, položíme na plech a pečeme v troubě asi 20 minut při teplotě 180 °C. Rybu necháme trochu zchladnout a poté opatrně rozdělíme vidličkou na menší kousky.
Cuketu omyjeme a nakrájíme podélně na tenké plátky, nejlépe škrabkou na zeleninu. Vložíme do vařící vody a vaříme asi 1 minutu a poté scedíme.
Na rozehřátou pánev vlijeme smetanu. Jakmile se začne vařit, osolíme a opepříme. Až zhoustne, přidáme nakrájenou bazalku, kousky lososa a plátky cukety, jemně promícháme a chvilku povaříme.
Těstoviny připravíme podle návodu na obalu. Hotové vložíme do větší mísy a promícháme s lososovo-cuketovou omáčkou.