Terina z uzeného lososa s balkánským sýrem
Doba přípravy20 min.

Terina z uzeného lososa s balkánským sýrem

Připravte si sváteční předkrm v podobě teriny z uzeného lososa s balkánským sýrem. Recept najdete v Kuchyni Lidlu.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
6

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 150 g uzeného lososa (plátky) Deluxe
  • 400 g jemného tvarohu Pilos
  • 100 g balkánského sýra Pilos
  • 2 × lžíce majonézy Mikado
  • 1 × citron
  • 1 × hrst čerstvé petrželky nebo pažitky
  • černý pepř v mlýnku Kania

POSTUP

Potřebujeme

  • forma na terinu
  • potravinová fólie
  • struhadlo

Postup

Obdélníkovou formu na terinu vyložíme potravinovou fólií a následně plátky lososa tak, aby pokryly celou formu.

Tvaroh, rozlámaný balkánský sýr, majonézu a nastrouhanou citronovou kůru z důkladně omytého citrónu smícháme v misce pomocí vidličky. Přidáme najemno nasekanou omytou petrželku nebo pažitku a opepříme podle chuti. Připravenou směsí naplníme formu s lososem. Navrch poklademe zbylé plátky lososa a necháme několik hodin tuhnout v lednici.

Servírování

Ztuhlou terinu vyklopíme z formy, odstraníme fólii a nakrájíme na plátky.

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.