Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Mleté maso smícháme v míse s oloupanými pistáciemi, osolíme a opepříme. Přidáme najemno nasekané bylinky, sádlo a nastrouhaný česnek a směs důkladně promícháme. Formu vyložíme alobalem tak, aby alobal z formy přečníval. Vyložíme sušenou šunkou a naplníme masovou směsí. Přečnívajícím alobalem terinu zabalíme. Formu položíme do hlubšího plechu, do kterého nalijeme vodu tak, aby sahala do 1/3 výšky formy na terinu. Pečeme v troubě předehřáté na 140 °C asi 2,5 hodiny. Upečenou terinu necháme vychladnout.
Červenou řepu uvaříme i se slupkou v osolené vodě doměkka, ooloupeme a nakrájíme na tenké plátky. V menším kastrůlku svaříme balsamico s třtinovým cukrem, špetkou mleté skořice, kůrou a šťávou z pomeranče. Vaříme, až marináda mírně zhoustne. Do teplé marinády přidáme nakrájenou červenou řepu a na tenké proužky nakrájenou červenou cibuli a důkladně promícháme.
Bagetu nakrájíme na plátky a na rozpálené grilovací pánvi s trochou olivového oleje opečeme dozlatova.
Terinu nakrájíme na asi 1 cm silné plátky. Podáváme s marinovanou červenou řepou a grilovanou bagetkou.