Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Česnek a čerstvé bylinky nasekáme nadrobno a smícháme v misce s mletým masem, osolíme a opepříme a důkladně promícháme. Rukou ze směsi tvarujeme malé kuličky, které pokládáme na plech vyložený pečicím papírem. Kuličky pokapeme olivovým olejem a pečeme v troubě předehřáté na 220 °C asi 5 minut.
Brambory uvaříme ve slupce do poloměkka, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Omytou bílou část pórku nakrájíme na větší kousky a papriku na proužky. Na wok pánvi rozehřejeme olivový olej a proužky barevné papriky na něm orestujeme. Osolíme, opepříme, asi po 3 minutách přidáme pórek s bramborami a restujeme dozlatova. Podle potřeby ještě osolíme a opepříme. Z omytých pálivých papriček odstraníme jadérka, nasekáme papričky nadrobno, přidáme k zelenině s pečenými masovými kuličkami krátce orestujeme. Nakonec přidáme kukuřici, rozmrazené zelené lusky a důkladně promícháme. Ochutíme citronovou šťávou, nadrobno nasekaným tymiánem a petrželkou.
Salát s masovými kuličkami podáváme zatepla.