Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Telecí steaky vyndáme z chladničky a necháme je chvíli odstát při pokojové teplotě. Mezitím si nakrájíme slaninu a houby na menší kousky. Do rozehřáté pánve s olejem položíme steaky, ochutíme solí a pepřem, přidáme slaninu a společně opékáme. Maso kontrolujeme a pravidelně obracíme. Přidáme připravené houby, česnek nakrájený na plátky a nasekaný čerstvý tymián. Promícháme a restujeme dozlatova. Před dopečením přidáme do pánve ještě lžíci másla, dochutíme solí a pepřem, promícháme a dopékáme, dokud se máslo nerozpustí. Odstavíme z plamene a na závěr pokapeme citronovou šťávou. Pánev s masem přikryjeme alobalem a necháme chvíli odpočinout.
Když se maso restuje, nakrájíme umytý a osušený fenykl na tenké plátky a pokapeme ho citronovou šťávou. Fenykl přimícháme k listovému salátu, přidáme překrojená sušená rajčata a dochutíme olivovým olejem, citronovou šťávou, solí, pepřem a promícháme.
Hotové steaky s houbami a slaninou posypeme hoblinkami parmazánu a podáváme se salátem z mladých listů, fenyklu a sušených rajčátek.