Marcel Ihnačák
Doba přípravy50 min.

Telecí steak se slaninou a s houbami

Šéfkuchař Marcel Ihnačák připravil výborný steak z telecího masa s jednoduchou směsí z různých druhů hub a slaniny. Kouzlo receptu spočívá v tom, že prakticky vše připravíte v jedné jediné pánvi a že můžete zužitkovat všechny druhy hub, které zrovna najdete v lese nebo v obchodě – žampiony, hřiby, lišky nebo i hlívu ústřičnou. Pokud budete chtít, můžete si jako lehkou přílohu nachystat i salát s fenyklem a sušenými rajčaty.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
2

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Telecí steaky

  • 2 × telecí steaky ze hřbetu Řezníkova čerstvá porce
  • 50 g uzené slaniny Pikok
  • 1 × hrst hub (hlíva, kuřátka, bílé a hnědé žampióny)
  • 2 × stroužky česneku
  • 2 × lžíce másla Pilos
  • čerstvý tymián
  • 20 g parmazánu Parmigiano Reggiano Italiamo
  • bio extra panenský olivový olej Primadonna
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania

Salát

  • 1 × hrst salátu mix
  • 1 × fenyklu
  • 50 g sušených rajčat Italiamo
  • 1 × citron (šťáva)
  • alobal
  • škrabka
  • pánev

POSTUP

Telecí steaky:

Telecí steaky vyndáme z chladničky a necháme je chvíli odstát při pokojové teplotě. Mezitím si nakrájíme slaninu a houby na menší kousky. Do rozehřáté pánve s olejem položíme steaky, ochutíme solí a pepřem, přidáme slaninu a společně opékáme. Maso kontrolujeme a pravidelně obracíme. Přidáme připravené houby, česnek nakrájený na plátky a nasekaný čerstvý tymián. Promícháme a restujeme dozlatova. Před dopečením přidáme do pánve ještě lžíci másla, dochutíme solí a pepřem, promícháme a dopékáme, dokud se máslo nerozpustí. Odstavíme z plamene a na závěr pokapeme citronovou šťávou. Pánev s masem přikryjeme alobalem a necháme chvíli odpočinout.

Salát:

Když se maso restuje, nakrájíme umytý a osušený fenykl na tenké plátky a pokapeme ho citronovou šťávou. Fenykl přimícháme k listovému salátu, přidáme překrojená sušená rajčata a dochutíme olivovým olejem, citronovou šťávou, solí, pepřem a promícháme.  

Servírování:

Hotové steaky s houbami a slaninou posypeme hoblinkami parmazánu a podáváme se salátem z mladých listů, fenyklu a sušených rajčátek.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU