Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Ve větším hrnci s rozehřátým olivovým olejem orestujeme dozlatova cibuli nakrájenou nadrobno. Osolíme a po chvíli přidáme nasekaný tymián. Přisypeme oloupané batáty nakrájené na menší kousky. Ochutíme solí a pepřem, promícháme a podlijeme vroucí vodou. Vaříme pod pokličkou na mírném plameni za občasného míchání, dokud se batáty nerozvaří na kaši. Podle potřeby podléváme vodou. Na závěr dochutíme citronovou šťávou.
Umyté a osušené telecí řízky naklepeme natenko pod fólií. Šlachy nařežeme nožem, aby si maso během opékání udrželo svůj tvar. Osolíme, opepříme a obalíme nejdříve v mouce, potom rozšlehaných vajíčkách se špetkou soli a na závěr v rozdrcených kukuřičných lupíncích – cornflakes. Obalené řízky smažíme na vepřovém sádle.
Podáváme s brusinkami a ozdobené čerstvým tymiánem.