Marcel Ihnačák
Doba přípravy50 min.

Telecí ragú na víně s kuskusem, cuketou a mátou

Telecí maso je jedno z nejoblíbenějších a receptů na jeho přípravu naleznete velkou spoustu. Jeden takový přichystal i šéfkuchař Marcel Ihnačák, který uvařil telecí směs na víně s kuskusem, mátou a cuketou. Naučíte se připravit samotné telecí ragú, jehož základ je podobný tomu, který možná znáte z přípravy guláše. Najdete v něm ale kromě masa hlavně bílé víno, máslo a sýr Grana Padano, což jsou suroviny, které celému jídlu dodají příjemný italský nádech. Nakonec už zbyde jen připravit přílohu v podobě kuskusu s mátou, limetkovou šťávou a grilovanou cuketou.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
6

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 3 × cibule
  • olivový olej Primadonna
  • 100 g uzené slaniny Pikok
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 1 kg telecího masa na guláš Řezníkova čerstvá porce
  • 5 × stroužků česneku
  • 2 × cukety
  • čerstvý tymián
  • 200 ml bílého suchého vína Soave
  • 100 g kuskusu Campo Largo
  • 500 g brambor
  • 3 × lžíce másla Pilos
  • 70 g strouhaného sýra Grana Padano Lovilio
  • čerstvá máta
  • 1 × citron (šťáva)
  • gril
  • kotlík (5 l)
  • kleště na gril
  • hrnec

POSTUP

Ragú:

Do rozpáleného kotlíku nalijeme olej. Přidáme nasekanou cibuli, na menší kousky nakrájenou slaninu, sůl a pepř. Promícháme a základ restujeme dozlatova. Přidáme nasekané stroužky česneku a nakrájené maso na kostky. Přihodíme přeseknutý tymián, osolíme, opepříme a přilijeme víno. Krátce podusíme, dokud se z vína neodpaří alkohol. K ragú přilijeme vroucí vodu a přidáme oloupané a nakrájené brambory. Vaříme do měkka.

Tip: Pokud je ragú příliš husté, přidáme i vodu. 

Před dokončením přidáme máslo a sýr a dochutíme šťávou z ½ citronu.

Kuskus:

Cuketu nakrájíme na tenké plátky. Osolíme, opepříme, pokapeme olejem a grilujeme na rozpáleném grilu dozlatova z obou stran. Do hrnce nalijeme olej a nasypeme kuskus. Osolíme, opepříme a opražíme. Přidáme tymián a orestovaný kuskus zalijeme vroucí vodou. Promícháme a necháme 5 minut odstát. Do kuskusu přihodíme cuketu nakrájenou na menší kousky, lístky máty, šťávu z ½ citronu a promícháme. Servírujeme s ragú.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.