Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Maso na stranách nařežeme, aby se během pečení nestahovalo. Potom ho z obou stran osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Zprudka restujeme ve velkém hrnci s rozehřátým olejem ze všech stran.
Když se maso opéká, postupně připravujeme ostatní suroviny a přidáváme do hrnce: očištěné mrkve a stonky celeru nakrájené na hranolky, bobkové listy, sůl, pepř, cibuli nasekanou nadrobno, česnek na plátky, menší brambory překrojené na poloviny, větší na čtvrtiny a větvičky rozmarýnu. Přibližně po 15 minutách, jakmile zelenina změkne, přilejeme rajčata z konzervy, zlehka promícháme a podlijeme vínem. Chvíli povaříme, aby se z vína odpařil alkohol. Potom přikryjeme pokličkou a na mírném ohni dusíme asi hodinu doměkka.
Ossobuco s bramborami servírujeme v hlubokém talíři dozdobené nasekanou listovou petrželí.