Marcel Ihnačák
Doba přípravy30 min.

Tatarský biftek s bruschettami a parmezánem

Když víte, jak na to, je namíchání skvělého tataráku vlastně hračka. Šéfkuchař Marcel Ihnačák připravil návod na skvělý domácí tatarský biftek, ke kterému potřebujete kromě mletého hovězího masa ještě žloutek, cibuli, chilli papričku, hořčici a kečup. Samozřejmostí jsou i topinky s česnekem, ale aby tento recept nebyl ledajaký, doporučujeme ho podávat kromě okurčiček a beraních rohů i se zelenými a černými olivami a hoblinkami parmezánu.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Suroviny

  • 250 g hovězího tataráku
  • 1 vejce "M" (žloutek)
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • bio extra panenský olivový olej Primadonna
  • 2 lahůdkové cibulky
  • 1 pálivá paprička
  • 1 polév. lž. hořčice Grill&Fun
  • 1 polév. lž. jemného kečupu Kania
  • 3 krajíce bílého chleba
  • 1 stroužek česneku

Servírování

  • 1 hrst salátu mix
  • 1 hrst hoblinek parmezánu Parmigiano Reggiano Lovilio
  • 1 hrst kořeněných okurčiček Cornichons Freshona
  • 1 hrst oliv bez pecek (černé, zelené) Baresa
  • 1 hrst sterilovaných beraních rohů
  • kuchyňské papírové utěrky
  • gril nebo grilovací pánev
  • struhadlo
  • kulatá formička

POSTUP

Maso na tatarák smícháme se žloutkem, solí, pepřem a olivovým olejem. Přidáme najemno nasekané bílé části lahůdkových cibulek a nadrobno nakrájenou pálivou papričku zbavenou semínek. Ochutíme hořčicí, kečupem a důkladně promícháme.

Tip: Podle chuti můžeme přidat i prolisovaný stroužek česneku.

Rošt na grilu potřeme trochou oleje a položíme na něj krajíce chleba grilovat. Opečené je jemně potřeme česnekem.  

Servírování:

Tatarský biftek naservírujeme na talíř pomocí kruhové formičky. Přidáme salát, opečené bruschetty a posypeme hoblinkami parmezánu. Nakládanou zeleninu (okurky, olivy, beraní rohy) podáváme zvlášť v misce.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU