Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Omytou a osušenou kachnu vložíme do pekáče a důkladně nasolíme ze všech stran. Také ji opepříme a celou posypeme kmínem. Poté ji podlejeme trochou vody a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 1,5 - 2 hodiny. Kachnu během pečení poléváme výpekem. Po vychladnutí obereme maso od kostí.
Scezené kysané zelí přendáme do hrnce, podlejeme vodou (200-250 ml) a přidáme med. Osolíme, opepříme a dusíme pod pokličkou na mírném ohni asi 45 minut doměkka.
Do misky ke švestkovým povidlům přidáme najemno nastrouhanou pomerančovou kůru. Šťávu přiléváme postupně. Nakonec omáčku důkladně promícháme.
Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a orestujeme v rozehřáté pánvi na troše olivového oleje. Jakmile se zbarví dozlatova, stáhneme z ohně a přidáme kachní maso nakrájené na menší kousky. Promícháme a podle potřeby osolíme a opepříme.
Listové těsto rozvineme na plech a nakrájíme na 8 přibližně stejně velkých čtverců. Do středu každého dáme masovou nádivku a okraje čtverců potřeme rozšlehaným vejcem. Přeložíme tak, aby vznikly trojúhelníky. Okraje důkladně uzavřeme a taštičky potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 15 minut do zlatohněda.
Na mělký talíř naservírujeme porci dušeného kysaného zelí, trochu švestkové omáčky a 2 taštičky plněné kachním masem. Celé jídlo ozdobíme lístky čerstvého tymiánu.