Markéta Krajčovičová
Doba přípravy1 hod. 40 min.

Tartaletky s kokosovým paloučkem

Upečte si chutné kokosové tartaletky podle receptu Markéty Krajčovičové. 
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
12

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Těsto

  • 100 g másla Pilos
  • 25 g cukru krystal Castello
  • 2 × vejce "M" (žloutky)
  • 200 g hladké mouky Castello (+ na podsypání)
  • 1 × špetka soli s přídavkem jódu Castello
  • 30 ml vlažné vody

Krém

  • 400 g Paloučku Pilos
  • 50 g moučkového cukru Castello
  • 250 ml smetany ke šlehání Pilos (obsah tuku 33 %)
  • 50 g strouhaného kokosu ATCO

Na ozdobení

  • ovoce (maliny, borůvky…)
  • lístky čerstvé máty
  • potravinová fólie
  • kuchyňský robot
  • formičky na tartaletky (Ø 9 cm, nejlépe teflonové)
  • váleček
  • cukrářský sáček s ozdobnou špičkou
  • pečicí plech

POSTUP

Těsto

V robotu smícháme změklé máslo s cukrem. Po chvíli přidáme žloutky, mouku smíchanou se solí a zamícháme. Pokud se máslo lepí na stěny nebo metlu, robota zastavíme, máslo setřeme a opět mícháme. Nakonec přilijeme vodu. Vzniklé těsto přendáme na pomoučený vál, zpracujeme do bochánku, zabalíme do fólie a vložíme do lednice na 1 hodinu.

Těsto vyválíme na asi 0,5 mm silnou placku. Tartaletkové formičky postavíme do dvou řad vedle sebe, položíme na ně vyválené těsto, přitlačíme a těsto, které nezůstalo na formičce, dáme stranou. Rukama zatlačíme těsto ke dnům a stěnám formiček. Nakonec formičky přendáme na plech, vidličkou propícháme těsto, vložíme do předehřáté trouby na 160 °C a pečeme asi 20 minut. Po upečení vyklápíme vlažné.

Krém

V robotu smícháme Palouček, cukr a smetanu. Po chvíli přisypeme kokos a opět promícháme.

Tartaletky

Krém přendáme do cukrářského sáčku se zdobicí špičkou a upečené tartaletky naplníme. Navrch poskládáme dle fantazie borůvky, maliny či lístky máty.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.