Tartaletky
Markéta Krajčovičová
Doba přípravy1 hod.

Tartaletky

Připravte si zákusky ke kávě v podobě tartaletek s krémem z mascarpone. Recept najdete na kuchynelidlu.cz.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Těsto

  • 70 g cukru krystal Castello
  • 4 vejce "M" (žloutky)
  • 200 g másla Pilos (+ na vymazání)
  • 400 g hladké mouky Castello
  • špetka soli Castello

Krém

  • 500 g mascarpone Italiamo
  • 4 vejce "M" (žloutky)
  • 100 g moučkového cukru Castello
  • 1 citron (šťáva)
  • 20 g vanilinového cukru Castello
  • jahody, pistácie Alesto a mátové lístky na ozdobení
  • kuchyňský robot
  • formičky (10 x 2 cm)
  • potravinová fólie
  • váleček
  • cukrářský sáček

POSTUP

Těsto

V robotu ušleháme cukr krystal, žloutky, změklé máslo a mouku smíchanou se solí. Vzniklé tužší těsto vypracujeme na vále, zabalíme do potravinové fólie a vložíme do lednice ztuhnout. Po vyndání z lednice těsto zpracujeme, vyválíme a nakrájíme na čtverce o trochu větší než formičky, které vymažeme máslem. Vložíme do nich těsto, přebytečné okraje odřízneme, propícháme vidličkou a pečeme v troubě předehřáté na 150 °C asi 20 minut. Vychladlé těsto vyklopíme z formiček.

Krém

V robotu ušleháme mascarpone, žloutky, moučkový cukr, šťávu z citronu a vanilinový cukr. Vzniklým krémem naplníme cukrářský sáček a plníme upečené těsto. Navrch poklademe omyté a na poloviny nakrájené jahody, které posypeme nahrubo nasekanými pistáciemi a zdobíme mátovými lístky.

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU