Kuchyně
Česká
Počet porcí
6 porcí
Doba přípravy
45 min.
Obtížnost
Začátečník
Sněhové těsto, čokoládová poleva a maliny. To je lehký sváteční dezert Markéty Krajčovičové, který najdete na kuchynelidlu.cz.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 087 kJ / 503 kcal
Bílkoviny
5,80 g
Tuky
34,50 g
Vláknina
5,30 g
Sůl
0,15 g
Sacharidy
43,40 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Bílky začneme šlehat v robotu a postupně přisypeme polovinu cukru, přilijeme vinný ocet, přisypeme zbylý cukr a šleháme, až vznikne tuhé těsto. Přendáme na plech vyložený pečicím papírem a stěrkou vytvoříme asi 3 cm vysoký korpus. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C 10 minut, poté teplotu snížíme na 150 °C a pečeme dalších 10 minut. Troubu pootevřeme a korpus necháme asi 10 minut dojít.
02.Hořkou čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni, přidáme med, přilijeme 100 ml teplé smetany a vymícháme hladkou ganache. 350 ml smetany vyšleháme dotuha. Upečené těsto sundáme z pečicího papíru a nakrájíme na menší kousky.
03.Na dno skleniček dáme 2 lžíce ganache a asi 3 kousky těsta. Do ušlehané smetany opatrně vmícháme ještě zmrzlé maliny a do každé skleničky dáme asi 2 lžíce této směsi. Nakonec zalijeme trochou ganache, ozdobíme lístkem máty a čerstvou malinou. Skleničky necháme před podáváním asi 10 minut stát, aby maliny trochu povolily.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT