Markéta Krajčovičová
Doba přípravy45 min.

Sváteční malinový dezert

Sněhové těsto, čokoládová poleva a maliny. To je lehký sváteční dezert Markéty Krajčovičové, který najdete na kuchynelidlu.cz.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • 300 g zmrazených malin Green Grocer´s
  • 3 vejce “M“ (pouze bílky)
  • 150 g cukru krystal Castello
  • 1 lžička bílého vinného octa Acentino
  • 125 g exkluzivní hořké čokolády s příchutí malin J. D. Gross
  • 20 g medu z lučních květů Marlene
  • 450 ml čerstvé smetany ke šlehání Pilos (33 % tuku)
  • čerstvá máta na ozdobu
  • čerstvé maliny na ozdobu
  • pečicí papír
  • pečicí plech 30 x 40 cm
  • 6 – 8 skleniček (objem asi 200 ml)

POSTUP

Bílky začneme šlehat v robotu a postupně přisypeme polovinu cukru, přilijeme vinný ocet, přisypeme zbylý cukr a šleháme, až vznikne tuhé těsto. Přendáme na plech vyložený pečicím papírem a stěrkou vytvoříme asi 3 cm vysoký korpus. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C 10 minut, poté teplotu snížíme na 150 °C a pečeme dalších 10 minut. Troubu pootevřeme a korpus necháme asi 10 minut dojít.

Hořkou čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni, přidáme med, přilijeme 100 ml teplé smetany a vymícháme hladkou ganache. 350 ml smetany vyšleháme dotuha. Upečené těsto sundáme z pečicího papíru a nakrájíme na menší kousky.

Na dno skleniček dáme 2 lžíce ganache a asi 3 kousky těsta. Do ušlehané smetany opatrně vmícháme ještě zmrzlé maliny a do každé skleničky dáme asi 2 lžíce této směsi. Nakonec zalijeme trochou ganache, ozdobíme lístkem máty a čerstvou malinou. Skleničky necháme před podáváním asi 10 minut stát, aby maliny trochu povolily.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU