Sváteční malinový dezert
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

6 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

45 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Sněhové těsto, čokoládová poleva a maliny. To je lehký sváteční dezert Markéty Krajčovičové, který najdete na kuchynelidlu.cz.

Tagy

Sváteční moučníky

Markéta Krajčovičová

Markéta Krajčovičová

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 6 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 300 g zmrazených malin Green Grocer´s
  • 3 × vejce “M“ (pouze bílky)
  • 150 g cukru krystal Castello
  • 1 × lžička bílého vinného octa Acentino
  • 125 g exkluzivní hořké čokolády s příchutí malin J. D. Gross
  • 20 g medu z lučních květů Marlene
  • 450 ml čerstvé smetany ke šlehání Pilos (33 % tuku)
  • čerstvá máta na ozdobu
  • čerstvé maliny na ozdobu

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 087 kJ / 503 kcal

Bílkoviny

5,80 g

Tuky

34,50 g

Vláknina

5,30 g

Sůl

0,15 g

Sacharidy

43,40 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Bílky začneme šlehat v robotu a postupně přisypeme polovinu cukru, přilijeme vinný ocet, přisypeme zbylý cukr a šleháme, až vznikne tuhé těsto. Přendáme na plech vyložený pečicím papírem a stěrkou vytvoříme asi 3 cm vysoký korpus. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C 10 minut, poté teplotu snížíme na 150 °C a pečeme dalších 10 minut. Troubu pootevřeme a korpus necháme asi 10 minut dojít.

02.Hořkou čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni, přidáme med, přilijeme 100 ml teplé smetany a vymícháme hladkou ganache. 350 ml smetany vyšleháme dotuha. Upečené těsto sundáme z pečicího papíru a nakrájíme na menší kousky.

03.Na dno skleniček dáme 2 lžíce ganache a asi 3 kousky těsta. Do ušlehané smetany opatrně vmícháme ještě zmrzlé maliny a do každé skleničky dáme asi 2 lžíce této směsi. Nakonec zalijeme trochou ganache, ozdobíme lístkem máty a čerstvou malinou. Skleničky necháme před podáváním asi 10 minut stát, aby maliny trochu povolily.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo