Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Sušené ovocné pláty

Ovocný plát (nebo také ovocná kůže, jak se této dobrotě přezdívá) je skvělou svačinkou pro děti do školy, pro dospělé do práce nebo pro úplně kohokoliv, třeba na výlet. Šéfkuchař Roman Paulus vám ukáže, jak jednoduchá jeho příprava je. Budete potřebovat ovoce podle svého výběru (čerstvé nebo mražené), trochu skořice a výkonný mixér. Až budete mít směs hotovou, stačí ji už jen nanést na silikonovou podložku a nechat v troubě pár hodin sušit. Co už s výslednými pláty uděláte, je jen na vás. Pokud si dáte záležet, poslouží i jako pěkný jedlý dárek.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Recept na sušené ovocné pláty

  • ovoce (jablka, švestky, …)
  • mletá skořice
  • silikonová podložku
  • pečicí plech
  • mixér

POSTUP

Ovoce nakrájíme na menší kousky, vypeckujeme a rozmixujeme s mletou skořicí v mixéru na jemnou kaši. K mixování můžeme přidat trochu vody do požadované konzistence, záleží na obsahu vody v ovoci.

Tip: Použít můžeme i mražené ovoce. Buď ho necháme úplně rozmrznout, anebo, pokud máme výkonný mixér, ho stačí nechat jenom povolit.

Nalijeme na pečicí plech vystlaný silikonovou pečicí podložkou. Rozetřeme rovnoměrnou 4–5 mm vysokou vrstvu a sušíme v pootevřené troubě rozehřáté na 45 °C 4–5 hodin.

Hotový plát sundáme z podložky a nakrájíme na menší proužky, které zatočíme do ruličky.

Na co se ovocný plát hodí?

Ovocný plát, někdy nazývaný i ovocná kůže nebo ovocné rolky, se hodí zejména jako zdravá svačina plná energie dětem do školy. Ovšem i dospělí ji využijí jako svačinu do práce, zdravý mls na procházku nebo netradiční dárek či pohoštění.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU