Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Ovoce nakrájíme na menší kousky, vypeckujeme a rozmixujeme s mletou skořicí v mixéru na jemnou kaši. K mixování můžeme přidat trochu vody do požadované konzistence, záleží na obsahu vody v ovoci.
Tip: Použít můžeme i mražené ovoce. Buď ho necháme úplně rozmrznout, anebo, pokud máme výkonný mixér, ho stačí nechat jenom povolit.
Nalijeme na pečicí plech vystlaný silikonovou pečicí podložkou. Rozetřeme rovnoměrnou 4–5 mm vysokou vrstvu a sušíme v pootevřené troubě rozehřáté na 45 °C 4–5 hodin.
Hotový plát sundáme z podložky a nakrájíme na menší proužky, které zatočíme do ruličky.
Ovocný plát, někdy nazývaný i ovocná kůže nebo ovocné rolky, se hodí zejména jako zdravá svačina plná energie dětem do školy. Ovšem i dospělí ji využijí jako svačinu do práce, zdravý mls na procházku nebo netradiční dárek či pohoštění.