Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Majonézu smícháme s najemno nakrájenou šalotkou, nastrouhanými a vyždímanými okurkami, sekanou listovou petrželí a natvrdo vařenými sekanými vejci. Promícháme, osolíme, opepříme, přilijeme trochu octa a v případě potřeby i trochu láku z okurek. Před podáváním vychladíme v lednici.
Filety nakrájíme na proužky asi 3 cm široké, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance smíchané s nasekanými dýňovými semínky. Takto připravenou rybu smažíme v rozehřáté pánvi s přepuštěným máslem a olejem v poměru 1:1 na mírném plameni dozlatova. Usmaženou rybu vyndáme na papírovou utěrku, aby okapal přebytečný tuk.
V rozehřáté pánvi s olivovým olejem orestujeme cibuli nakrájenou na nudličky a česnek na plátky. Přidáme zelené fazolky nakrájené na menší špalíčky, scezené červené fazole, promícháme, osolíme, opepříme, přidáme cherry rajčata nakrájená na čtvrtiny a nasekanou listovou petržel.
Brambory uvaříme ve slupce, nakrájíme na měsíčky, opečeme v pánvi dozlatova a osolíme.
Usmaženého sumečka servírujeme s připravenou zeleninou a opečenými bramborami a ozdobíme čerstvou petrželí. Tatarskou omáčku servírujeme zvlášť v mističce.