Marcel Ihnačák
Doba přípravy20 min.

Sumeček africký se salátem, s broskvemi a parmezánem

Grilovat nemusíte jen flákoty masa, na rozpálený rošt se totiž skvěle hodí i ryby. Dokáže vám to šéfkuchař Marcel Ihnačák, který připravil recept na grilované filety sumečka afrického s lehkým letním salátem. Kromě toho, že se naučíte, jak správně nachystat rybu na gril, dozvíte se i jak namíchat svěží salát ze samých překvapivých ingrediencí – kromě salátových listů do něj přijde žlutý meloun, grilované broskve, rybíz a pražené vlašské ořechy. Celé kouzlo dokončí už jen pár kapek citronové šťávy a hoblinky parmezánu.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
2

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 × hrst vlašských ořechů Alesto
  • 2 × broskve
  • 200 g jemně zauzených filetů sumečka afrického
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • bio extra panenský olivový olej Primadonna
  • 0,25 × melounu Cantaloupe
  • 1 × hrst červeného rybízu
  • 1 × hrst salátu mix
  • 1 × citron (šťáva)
  • 1 × hrst hoblinek parmezánu Parmigiano Reggiano Lovilio
  • pánev vhodná na gril
  • gril
  • struhadlo

POSTUP

Ořechy orestujeme v pánvi na rozpáleném grilu. Broskve nakrájíme na větší kusy a grilujeme z obou stran dozlatova. Potom je necháme vychladnout.

Filety sumečka překrojíme na poloviny, osolíme, opepříme, pokapeme olejem a rukou rozetřeme. Grilujeme na rozpáleném grilu z obou stran dozlatova.

Meloun přepůlíme a zbavíme semínek. Následně pomocí lžíce vykrojíme menší kousky. V misce je smícháme s rybízem, salátem, nasekanými opečenými ořechy a na plátky nakrájenými grilovanými broskvemi. Pokapeme olejem a šťávou z poloviny citronu.

Servírování:

Sumečka afrického servírujeme s broskvovým salátem posypaným hoblinkami parmezánu. Na závěr dochutíme pár kapkami citronové šťávy a olivového oleje.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.