Marcel Ihnačák
Doba přípravy40 min.

Sumeček africký s rajčaty, avokádem a jogurtem

Sumeček africký se pro svou jednoduchou přípravu skvěle hodí na gril. Šéfkuchař Marcel Ihnačák vám ukáže, jak je to snadné – kromě samotné ryby vám bude stačit základní koření, rozpálený gril a citronová šťáva. Zbyde vám tak spousta času na přípravu přílohy, kterou je tentokrát jednoduchý jogurtový salát s avokádem, řapíkatým celerem a cherry rajčaty. Na závěr nezapomeňte obojí ozdobit čerstvými bylinkami a můžete podávat!

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
2

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 2 × stonek řapíkatý celer
  • 1 × červená cibule
  • 2 × menší avokádo
  • 200 g cherry rajčata (mix barev)
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • olivový olej Primadonna
  • 1,5 × imetka (šťáva)
  • 100 g bílý jogurt Pilos
  • čerstvá bazalka
  • čerstvá listová petržel
  • 300 g sumeček africký (filet)

POSTUP

Řapíkatý celer očistíme a nakrájíme na menší kousky. Červenou cibuli překrojíme na poloviny a nasekáme na menší proužky. Avokádo nakrájíme na menší kousky. Rajčata překrojíme na poloviny. 

Připravenou zeleninu přendáme do misky, ochutíme solí, pepřem, pokapeme olejem a šťávou z 1 limetky. Přidáme jogurt a nasekané bylinky (bazalku a petržel), důkladně promícháme a necháme chvíli odležet. 

Filety osolíme, opepříme a pokapeme olejem z obou stran. Grilujeme v rozpáleném grilu dozlatova asi 5 minut. Grilovanou rybu pokapeme olejem, šťávou z ½ limetky a posypeme listovou petrželí. 

Sumečka afrického podáváme se salátem.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.