Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Omyté a osušené steaky osolíme a opepříme z obou stran a opečeme v rozpálené grilovací pánvi s olivovým olejem dozlatova. Z každé strany opékáme asi 2 minuty (podle výšky steaku). Maso otáčíme kleštěmi, zbytečně do něho nepícháme, aby neztratilo šťávu. Chvíli před dokončením přidáme na každý steak kousek másla. Pokapeme balsamicem, stáhneme z ohně, přikryjeme alobalem a necháme odpočívat.
Omytá salátová srdíčka nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme a krátce opečeme v rozehřáté pánvi s trochou olivového oleje, másla a tymiánem a přidáme ořechy nalámané na menší kousky. Červenou cibuli nakrájíme na tenké proužky, kuličky hroznového vína na čtvrtiny a přidáme salát s ořechy. Pokapeme olivovým olejem a citronovou šťávou a lehce promícháme.
Na talíř naservírujeme porci salátu a kousky sýra s modrou plísní. Steak před servírováním dranžírujeme – nakrájíme na tenké plátky a poklademe na salát. Pokapeme olivovým olejem, dosolíme a dopepříme.