Střapaté kobližky
Markéta Krajčovičová
Doba přípravy45 min.

Střapaté kobližky

Smažené, voňavé kobližky - kdo by odolal. 
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
15

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 2,5 × balení přírodního sýru Palouček Pilos
  • 3 × lžíce cukru moučka Castello
  • 20 g vanilinového cukru Castello
  • 1 × špetka soli
  • 3 × vejce "M"
  • 5 × lžíce čerstvé smetany ke šlehání Pilos (33 % tuku) nebo plnotučného mléka Pilos
  • 5 × lžíce Tuzemáku Alliance
  • 250 g polohrubé mouky Castello
  • 0,5 × kypřicího prášku do pečiva Castello (asi 15 g)
  • 50 g rozinek Suntree
  • rostlinný olej Promienna (na smažení)
  • 1 × cukr moučka Castello na obalení

POSTUP

V míse smícháme Paloučky, cukr, vanilinový cukr a špetku soli, přidáme vejce a vymícháme dohladka. Do vzniklé hmoty přilijeme mléko nebo smetanu, Tuzemák a postupně přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec do těsta nasypeme rozinky a promícháme. Ve vyšší pánvi nebo rendlíku rozpálíme olej. Pomocí lžíce tvoříme malé kobližky a na rozpáleném oleji smažíme ze všech stran dozlatova. Horké kobližky obalíme v moučkovém cukru. Nejlépe chutnají ještě teplé.

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.