Kuchyně
Americká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Pokročilý
Pokud nevíte, jak připravit dokonalý steak, navštivte naše stránky kuchynelidlu.cz. Marcel Ihnačák Vám představí svůj recept na hovězí maso ve čtyřech provedeních.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 920 kJ / 937 kcal
Bílkoviny
52,10 g
Tuky
64,90 g
Vláknina
5,60 g
Sůl
4,20 g
Sacharidy
30,10 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Omyté a důkladně osušené steaky z obou stran osolíme a opepříme. Steaky grilujeme v rozpálené grilovací pánvi ze všech stran dozlatohněda. Během grilování pokapeme olivovým olejem. Nakonec přidáme máslo a stáhneme z ohně. Steaky přendáme na talíř. Sirloin steak potřeme ořechovým máslem, striploin steak posypeme nasekanými bylinkami (bazalka, máta, petrželka), nastrouhaným česnekem a citronovou kůrou. Necháme 4–5 minut odpočívat.
02.Ořechy orestujeme v pánvi bez tuku a nasekáme nadrobno. Přendáme do misky a smícháme spolu se změklým máslem, nastrouhaným sýrem grana padano, nasekaným rozmarýnem, solí a pepřem.
03.Do pánve, ve které jsme opékali steaky, nalijeme portské víno. Vaříme, dokud se nerozředí o polovinu a neodvaří se všechny přilepené části z pánve. Přidáme 1 lžíci másla a necháme rozpustit. Omáčku servírujeme v samostatné misce.
04.V misce smícháme sójovou omáčku, portské víno, med, citronovou šťávu, pepř, česnek a zázvor nakrájený na tenké plátky. Omyté a osušené steaky vložíme do marinády a necháme asi 20 minut marinovat v lednici.
05.Steaky důkladně osušíme a zprudka orestujeme v rozpálené pánvi s olivovým olejem z každé strany asi 2 minuty. Stáhneme z ohně, pokapeme citronovou šťávou a přidáme lžíci másla. Zakryjeme alobalem a necháme pár minut odpočívat. Nakrájíme na tenké plátky, osolíme a pokapeme olivovým olejem.
06.Mrkev a petržel nakrájíme na přibližně stejně velké kousky, oblanšírujeme ve vroucí osolené vodě do poloměkka. Scedíme a necháme okapat. Orestujeme v rozpálené pánvi na olivovém oleji, spolu se 3 stroužky česneku nakrájenými na plátky. Osolíme, opepříme a restujeme dozlatova. Nakonec přidáme šťávu z 1 citronu, omyté a osušené špenátové listy a ½ hrsti nasekaných bylinek.
07.Cuketu nakrájíme na větší kostky, zbylý česnek na plátky. Orestujeme v pánvi na troše olivového oleje dozlatova. Osolíme, opepříme, přidáme šťávu z 1 citronu, hrst zelených oliv a ½ hrsti nasekaných bylinek.
08.Steaky podáváme na větším talíři nebo podnose - steaky ze svíčkové přelité omáčkou z portského vína, sirloin steak s ořechovým máslem a striploin steak ochucený česnekem, citronem a bylinami. Marinovaný flat iron steak nakrájíme na tenké plátky, osolíme a pokapeme olivovým olejem. Přílohy servírujeme v samostatných miskách.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT