Marcel Ihnačák
Doba přípravy30 min.

Steak z tuňáka s rajčatovou salsou a brokolicí

Lehké jídlo, které je rychle hotové – to je snad ta nejoblíbenější kombinace, kterou můžete v moderní kuchyni zažít. Šéfkuchař Marcel Ihnačák si do své kuchyně pozval hosta, aby spolu připravili steak z tuňáka. A protože to je rychlovka, naučíte se připravit i skvělou rajčatovou salsu v lehce netradičním provedení – s medem, zázvorem a olivami. Jako příloha pak poslouží brokolice s lahůdkovou cibulkou, řapíkatým celerem a samozřejmě i trochou nasekaného česneku. Nakonec už stačí jen opéct samotné tuňákové steaky a můžete se pustit do servírování.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
2

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • olivový olej Primadonna
  • 1 × svazek lahůdková cibulka
  • 5 × stroužek česnek
  • 300 g brokolice
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • 1 × hrst zelené olivy bez pecek Baresa
  • 100 g cherry rajčata (mix barev)
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 1 × lžička strouhaný zázvor
  • 2 × lžíce med
  • 2 × řapík celeru
  • 350 g steak z tuňáka
  • 400 g krájená rajčata Baresa
  • 1 × limetka (šťáva)
  • 70 g máslo Pilos

POSTUP

V hrnci s olejem orestujeme nadrobno nasekanou lahůdkovou cibulku a 3 stroužky česneku dozlatova. Když se základ restuje, dáme do druhého hrnce s vroucí osolenou vodou krátce vařit brokolici rozebranou na růžičky.

Základ (cibulku a česnek) ochutíme solí a pepřem. Přidáme nakrájené olivy, cherry rajčata, zázvor a 1 lžíci medu. Přihodíme nasekaný celer a vše spolu orestujeme. Po chvíli přidáme rajčata z konzervy a podle potřeby ochutíme solí, pepřem nebo 1 lžící medu. Přilijeme šťávu z ½ limetky a na mírném plameni vaříme asi 10 minut.

Uvařenou brokolici scedíme, propláchneme ve studené vodě, osušíme a restujeme v pánvi s olejem spolu s nakrájenou cibulkou, 2 stroužky česneku a celerem. Přihodíme máslo (asi 30 g) a promícháme.

Rybu osolíme, opepříme a položíme do rozpálené pánve s olejem. Opékáme přibližně 1 minutu z každé strany. Do pánve přihodíme máslo (asi 40 g), stáhneme z ohně a přelijeme šťávu z ½ limetky.

Steak z tuňáka servírujeme s rajčatovou salsou a brokolicí.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.