Steak z hovězí svíčkové s mangovým dipem

play Přehrát video recept
Steak z hovězí svíčkové s mangovým dipem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

2 porce

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Ochutnejte steak s pikantním dipem z manga podle Marcela Ihnačáka. Recept najdete na našich stránkách kuchynelidlu.cz.

Tagy

Do 30 minut

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 2 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 2 × steaky z hovězí svíčkové Deluxe
  • 0,5 × zralého manga
  • 3 × lahůdkové cibulky (pouze bílá část)
  • 2 × pálivé papričky
  • čerstvá máta
  • asi 2 cm kousek zázvoru
  • 2 × citrony
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 50 g prosciutta cruda Casa Emilia Deluxe
  • 1 × lžíce másla Pilos
  • 1 × cuketa
  • 2 × stroužky česneku

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 693 kJ / 644 kcal

Bílkoviny

54,40 g

Tuky

41,50 g

Vláknina

2,80 g

Sůl

2,95 g

Sacharidy

17,50 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Očištěné mango nakrájíme na menší kousky a rozmixujeme dohladka. Přidáme nadrobno nasekanou bílou část lahůdkové cibulky a ½ pálivé papričky, ze které jsme odstranili semínka, nasekané lístky máty, najemno nastrouhaný zázvor a šťávu z ½ citronu, osolíme a opepříme. Přidáme trochu oleje a důkladně promícháme. Necháme chvíli odpočinout, aby se všechny chutě spojili.

02.Omyté a osušené steaky osolíme a opepříme z obou stran a opečeme v pánvi s rozpáleným olejem z obou stran dozlatova. Maso otáčíme kleštěmi, zbytečně do něho nepícháme, aby neztratilo šťávu. Chvíli před dokončením přidáme ke steakům plátky prosciutta a opečeme je dokřupava. Na závěr přidáme do pánve máslo a počkáme, až se rozpustí. Opečené plátky prosciutta položíme na steaky a přidáme šťávu z ½ citronu. Přikryjeme alobalem a necháme asi 3 minuty odležet.

03.Omytou a osušenou cuketu nakrájíme na hranolky, česnek na plátky a 1 a ½ pálivé papričky na tenké nudličky. Zeleninu orestujeme v rozehřáté pánvi s olivovým olejem dozlatova, osolíme a opepříme. Na závěr přidáme nasekané lístky máty a citronovou šťávu podle chuti.

04.Na talíř naservírujeme porci restované cukety, na ni položíme steak a křupavé prosciutto. Mangový dip servírujeme v samostatné misce.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo