Počet porcí
2 porce
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Pokročilý
Ochutnejte steak s pikantním dipem z manga podle Marcela Ihnačáka. Recept najdete na našich stránkách kuchynelidlu.cz.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 693 kJ / 644 kcal
Bílkoviny
54,40 g
Tuky
41,50 g
Vláknina
2,80 g
Sůl
2,95 g
Sacharidy
17,50 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Očištěné mango nakrájíme na menší kousky a rozmixujeme dohladka. Přidáme nadrobno nasekanou bílou část lahůdkové cibulky a ½ pálivé papričky, ze které jsme odstranili semínka, nasekané lístky máty, najemno nastrouhaný zázvor a šťávu z ½ citronu, osolíme a opepříme. Přidáme trochu oleje a důkladně promícháme. Necháme chvíli odpočinout, aby se všechny chutě spojili.
02.Omyté a osušené steaky osolíme a opepříme z obou stran a opečeme v pánvi s rozpáleným olejem z obou stran dozlatova. Maso otáčíme kleštěmi, zbytečně do něho nepícháme, aby neztratilo šťávu. Chvíli před dokončením přidáme ke steakům plátky prosciutta a opečeme je dokřupava. Na závěr přidáme do pánve máslo a počkáme, až se rozpustí. Opečené plátky prosciutta položíme na steaky a přidáme šťávu z ½ citronu. Přikryjeme alobalem a necháme asi 3 minuty odležet.
03.Omytou a osušenou cuketu nakrájíme na hranolky, česnek na plátky a 1 a ½ pálivé papričky na tenké nudličky. Zeleninu orestujeme v rozehřáté pánvi s olivovým olejem dozlatova, osolíme a opepříme. Na závěr přidáme nasekané lístky máty a citronovou šťávu podle chuti.
04.Na talíř naservírujeme porci restované cukety, na ni položíme steak a křupavé prosciutto. Mangový dip servírujeme v samostatné misce.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT