Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Očištěné mango nakrájíme na menší kousky a rozmixujeme dohladka. Přidáme nadrobno nasekanou bílou část lahůdkové cibulky a ½ pálivé papričky, ze které jsme odstranili semínka, nasekané lístky máty, najemno nastrouhaný zázvor a šťávu z ½ citronu, osolíme a opepříme. Přidáme trochu oleje a důkladně promícháme. Necháme chvíli odpočinout, aby se všechny chutě spojili.
Omyté a osušené steaky osolíme a opepříme z obou stran a opečeme v pánvi s rozpáleným olejem z obou stran dozlatova. Maso otáčíme kleštěmi, zbytečně do něho nepícháme, aby neztratilo šťávu. Chvíli před dokončením přidáme ke steakům plátky prosciutta a opečeme je dokřupava. Na závěr přidáme do pánve máslo a počkáme, až se rozpustí. Opečené plátky prosciutta položíme na steaky a přidáme šťávu z ½ citronu. Přikryjeme alobalem a necháme asi 3 minuty odležet.
Omytou a osušenou cuketu nakrájíme na hranolky, česnek na plátky a 1 a ½ pálivé papričky na tenké nudličky. Zeleninu orestujeme v rozehřáté pánvi s olivovým olejem dozlatova, osolíme a opepříme. Na závěr přidáme nasekané lístky máty a citronovou šťávu podle chuti.
Na talíř naservírujeme porci restované cukety, na ni položíme steak a křupavé prosciutto. Mangový dip servírujeme v samostatné misce.