Marcel Ihnačák
Doba přípravy30 min.

Steak z hovězí svíčkové s mangovým dipem

Ochutnejte steak s pikantním dipem z manga podle Marcela Ihnačáka. Recept najdete na našich stránkách kuchynelidlu.cz.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
2

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 2× steaky z hovězí svíčkové Deluxe
  • 0,5× zralého manga
  • 3× lahůdkové cibulky (pouze bílá část)
  • 2× pálivé papričky
  • čerstvá máta
  • asi 2 cm kousek zázvoru
  • 2× citrony
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 50 g prosciutta cruda Casa Emilia Deluxe
  • 1 polév. lž. másla Pilos
  • 1× cuketa
  • 2× stroužky česneku
  • sekací mixér
  • struhadlo
  • alobal

POSTUP

Očištěné mango nakrájíme na menší kousky a rozmixujeme dohladka. Přidáme nadrobno nasekanou bílou část lahůdkové cibulky a ½ pálivé papričky, ze které jsme odstranili semínka, nasekané lístky máty, najemno nastrouhaný zázvor a šťávu z ½ citronu, osolíme a opepříme. Přidáme trochu oleje a důkladně promícháme. Necháme chvíli odpočinout, aby se všechny chutě spojili.

Omyté a osušené steaky osolíme a opepříme z obou stran a opečeme v pánvi s rozpáleným olejem z obou stran dozlatova. Maso otáčíme kleštěmi, zbytečně do něho nepícháme, aby neztratilo šťávu. Chvíli před dokončením přidáme ke steakům plátky prosciutta a opečeme je dokřupava. Na závěr přidáme do pánve máslo a počkáme, až se rozpustí. Opečené plátky prosciutta položíme na steaky a přidáme šťávu z ½ citronu. Přikryjeme alobalem a necháme asi 3 minuty odležet.

Omytou a osušenou cuketu nakrájíme na hranolky, česnek na plátky a 1 a ½ pálivé papričky na tenké nudličky. Zeleninu orestujeme v rozehřáté pánvi s olivovým olejem dozlatova, osolíme a opepříme. Na závěr přidáme nasekané lístky máty a citronovou šťávu podle chuti.

Na talíř naservírujeme porci restované cukety, na ni položíme steak a křupavé prosciutto. Mangový dip servírujeme v samostatné misce.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU