Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Očištěné brambory nakrájíme na tenké plátky, polijeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a promícháme. Přesypeme do zapékací mísy nebo na plech a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C. Po přibližně 20 minutách k bramborám přidáme bílou část pórku nakrájenou na kolečka, česnek na plátky a sušená rajčata na menší kousky. Pečeme dalších asi 10 minut dozlatova. Potom je posypeme bryndzou a pečeme ještě 5 minut.
Steaky ochutíme z obou stran solí a pepřem. Opékáme je zprudka v rozpálené pánvi s trochou oleje z každé strany přibližně 5 minut. Potom je stáhneme z ohně, na vrch položíme plátky másla, přikryjeme alobalem a necháme odpočívat 2–3 minuty.
Umytou a osušenou rukolu pokapeme trochou oleje ze sušených rajčat a citronovou šťávou. Přidáme na proužky nakrájenou jemnou žlutou část pórku, olivový olej, sůl, pepř a promícháme.
Do středu talíře naservírujeme upečené brambory s bryndzou. Na vrch položíme steaky – nakrájené na tenké plátky, které na řezu osolíme, opepříme a celé přelijeme výpekem. Podáváme s rukolovým salátem.