Marcel Ihnačák
Doba přípravy1 hod.

Šťavnaté kuřecí kousky se žampiony a šťouchanými brambory s bryndzou

Výborný oběd nemusí znamenat spoustu času stráveného s jeho přípravou! Šéfkuchař Marcel Ihnačák natočil video recept na kuřecí kousky se žampiony, které zvládne i úplný začátečník, ale pochutná si na nich kdejaký gurmán. Naučíte se správně nakrájet kuřecí prsa a zjistíte, jak je připravit do pánve společně se slaninou a česnekem. A nakonec i se samotnými žampiony, které příjemné dochutí bílé suché víno. Jako přílohu můžete zvolit například šťouchané brambory s bryndzou jako Marcel Ihnačák, ale pokud si troufnete, vyzkoušejte si připravit i domácí bramborovou kaši.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 800 g brambory
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • 800 g kuřecí prsní řízky Řezníkova čerstvá porce
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • olivový olej Primadonna
  • 2 × lžíce hladká mouka Belbake
  • 50 g uzená slanina Pikok
  • 3 × stroužek česnek
  • 2 × lahůdková cibulka
  • 1 × snítka čerstvý tymián
  • 150 g žampiony
  • 4 × lžíce máslo Pilos
  • 100 ml bílé suché víno Soave
  • 125 g bryndza Pilos
  • čerstvá listová petržel
  • alobal
  • šťouchadlo

POSTUP

Brambory očistíme, nakrájíme na kostky a vaříme v osolené vodě doměkka. 

Maso očistíme, nakrájíme na menší kousky, ochutíme solí, pepřem a obalíme v hladké mouce. Kousky kuřecích prsou přendáme do pánve s olejem a opečeme z obou stran dozlatova. Přihodíme nadrobno nakrájené kousky slaniny, na plátky nasekaný česnek, nakrájenou bílou část lahůdkové cibulky a nasekaný tymián. Chvíli opékáme, následně přendáme maso na talíř a přikryjeme alobalem. 

Do pánve, ve které jsme opékali maso, přidáme žampiony nakrájené na čtvrtiny. Osolíme, opepříme, přidáme 1 lžíci másla, důkladně promícháme, počkáme dokud se máslo nerozpustí a podlijeme bílým vínem. 

Uvařené brambory scedíme, přidáme k nim bryndzu a 3 lžíce másla. Rozšťoucháme a přidáme zelenou část lahůdkové cibulky. 

Maso vrátíme do pánve k žampionům, přilejeme trochu vody a necháme ještě přibližně 2 minuty vařit.

Šťavnaté kuřecí kousky servírujeme se šťouchanými brambory s bryndzou, přelité omáčkou. Na závěr ozdobíme listovou petrželí. 

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU