Marcel Ihnačák
Doba přípravy40 min.

Šťavnatá vepřová panenka s kuřecími játry a chřestem

Víte, co je to špargľa? Pod tímto na první pohled matoucím pojmenování se neskrývá nic jiného než v Česku i na Slovensku oblíbený chřest, ze kterého připravil recept šéfkuchař Marcel Ihnačák. Kromě chřestu, který se naučíte v tomto video návodu i správně očistit, v receptu najdete hlavně spoustu masa – dokonce dva druhy. Tím prvním je šťavnatá vepřová panenka, kterou doplní kuřecí játra. Tato na první pohled neobvyklá kombinace vytvoří nakonec výbornou chuť, kterou doplní už jen několik dalších přísad, mezi kterými je například lahůdková cibulka nebo čerstvá šalvěj. A samozřejmě ještě bílé víno!

SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • 200 g zeleného chřestu
  • 1 svazek lahůdkové cibulky
  • 200 g vepřové panenky
  • 200 g kuřecích jater
  • olivový olej Primadonna
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • čerstvá šalvěj
  • 3 stroužky česneku
  • 150 g cherry rajčat (mix barev)
  • 50 g másla Pilos
  • 150 ml bílého suchého vína
  • čerstvá listová petržel
  • škrabka
  • hluboká pánev

POSTUP

Chřest očistíme škrabkou do 2/3 délky (hlavičky neloupeme) a překrojíme na čtvrtiny. Cibulky nasekáme na kolečka.

Maso a játra očistíme a nakrájíme na menší kousky. Restujeme zprudka v rozehřáté pánvi s olejem. Osolíme a opepříme. Po chvíli přihodíme připravený chřest s cibulkami. Ochutíme šalvějí a na plátky nasekaným česnekem. Přidáme rajčátka překrojená na poloviny. Podle potřeby dochutíme solí a pepřem a pokapeme olejem. Přihodíme máslo a necháme rozpustit. Potom podlijeme vínem a krátce povaříme, dokud se z něj neodpaří alkohol.

Šťavnatou a jemnou vepřovou panenku s kuřecími játry a chřestem servírujeme přelitou výpekem a dozdobenou lístky petržele.


Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU