Opékané brambory:
Očištěné brambory nakrájíme na menší kousky a předvaříme ve vroucí osolené vodě.
Potom je scedíme a v druhé rozehřáté pánvi s olejem opékáme. Osolíme, opepříme a dochutíme lístky rozmarýnu. Před dokončením přidáme máslo, mletou papriku a krátce orestujeme.
Před servírováním umytou a osušenou rukolu ochutíme pár kapkami citronové šťávy a olejem.
Šťavnatá krkovička:
Maso nakrájíme na plátky, které pod fólií naklepeme. Šlachy špičkou nože nařežeme, aby se krkovička během pečení nestahovala. Osolíme, opepříme a zprudka restujeme v rozpálené pánvi s olejem.
Po 3–4 minutách, jakmile je z jedné strany opečená, obrátíme ji a do pánve přidáme nakrájenou cibuli a česnek na plátky. Ochutíme natrhaným rozmarýnem, podle potřeby přilejeme olej a cibuli jemně dochutíme solí a pepřem. Po 3 minutách, přihodíme máslo, na krkovičku rozložíme gorgonzolu, stáhneme z ohně, přikryjeme alobalem a necháme dojít.
Tip: Krkovičku v pánvi restujeme jen krátce (cca 7 minut), aby zůstala křehká a šťavnatá. Při delším opékaní ztvrdne a musíme ji dopéct v troubě.
Servírování:
Šťavnatou krkovičku servírujeme s opékanými brambory a rukolou. Maso přelijeme výpekem s cibulí a pokapeme citronovou šťávou.